cupio.ro/
Articole despre Retete

octombrie 3, 2018
Clatite cu dovleac si scortisoara: o adevarata delicatesa

Daca astepti cu nerabdare sa fii inconjurata de musafiri pofticiosi si nerabdatori sa deguste muninatele tale bucate, este momentul sa ii rasfeti cu un deliciu culinar original, care sa ii ia prin suprindere si sa le creeze o adevarata pasiune pentru dulciuri. Moi, rafinate si apetisante, clatitele cu dovleac si scortisoara sunt un desert usor […]

Mai multe detalii
septembrie 24, 2018
Reteta must pe gust tuturor: preparare rapida

Pentru foarte multi romani, mustul este bautura vedeta a toamnei, nu doar prin prisma beneficiilor pentru sanatate, ci mai ales din perspectiva gustului inconfundabil al sau, care lasa masca papilele gustative. Iata, in continuarea acestui articol, o reteta must pe gustul tutoror! Se prepara usor, intr-un timp foarte scurt, iar licoarea furnizeaza organismului intreaga suita […]

Mai multe detalii
septembrie 21, 2018
Dulceata de gutui: desertul miraculos al toamnei

Toamna surprinde nu doar prin schimbarile climatice, de tinuta sau de look, ci si prin multitudinea de roade ale pamantului care sunt culese de catre gospodarii iscusiti in aceasta deosebita perioada a anului. Marea parte a fructelor de sezon sunt utilizate de catre gospodine pentru a prepara deserturi delicioase si savuroase, pe baza unor retete […]

Mai multe detalii
august 3, 2018
4 retete cu pepene rosu pe care le vei indragi negresit

Luna august ne propuna unul din fructele vedete oferite de natura: pepenele rosu, o sursa de vitamine, lichide si antioxodanti. Insa, numeroase retete pe baza de pepene rosu pot fi create, consumand acest mircaculos fruct, atat ca desert, cat si ca fel principal sau aperitiv. Gatronomia autohtona cat si cea internationala propune posibilitati nenumarate de […]

Mai multe detalii
iulie 4, 2018
Pizza Quatro Stagione: o reteta de casa gustoasa

La ocazii speciale, pizza este un preparat care ii fascineaza pe toti fanii gurmanzi ai bucatariei italiene. Pizza este un preparat complex, care contine un numar excesiv de calorii. Consumata in cantitati moderate, acestea poate deveni un veritabil festin culinar care nu trebuie ratat in momentele marcate de aniversari speciale. Pizza se poate consuma acasa, […]

Mai multe detalii
iulie 2, 2018
Pui Parmigiano: o delicatesa a bucatariei italiene

O reteta din piept de pui apetisanta si delicioasa, cel putin acestea ar fi coordonatele lunilor calduroase de vara! Astazi vom incerca o reteta inovativa de piept de pui Parmigiano, o retata originala care face furori printre bucatarii italieni! Pieptul de pui are numeroase proprietati nutritive. In primul rand, acesta este o sursa excelenta de […]

Mai multe detalii
mai 27, 2018
Jeleu de cirese: reteta ideala pentru Ziua Copilului

Doua evenimente marcheaza acest sfarsit fulminant al primaverii: coacerea cireselor si Ziua Internationala a Copilului. Combinand cele doua "ingrediente", ne-am gandit sa va prezentam o reteta de jeleu de cirese, un desert savuros si, in acelasi timp, extrem de sanatos, cu care ii putem incanta pe cei mici. Putem spune ca acum s-a dat startul […]

Mai multe detalii
mai 8, 2018
Prajitura Profiterol: o reteta fabuloasa pentru inceput de vara

Desertul copilariei si unul dintre cele mai populare prajituri produse in cofetariile romanesti poate fi preparat, in cel mai simplu mod, si acasa! La inceput de vara, deliciile culinare se tin lant, mai ales ca prajitura Profiterol ne duce cu gandul la celebra inghetata savurata de cand eram copii, acum mai bine de doua decenii! […]

Mai multe detalii
aprilie 4, 2018
Prajitura de Paste: reteta delicioasa a unui desert savuros

Sarbatorile de Paste reprezinta ocazia perfecta pentru a-i rasfata pe musafirii veniti sa umple de bucurie casele romanilor. Desi gusturile nu se discuta, poti incerca sa cuceresti inimile oaspetilor tai de seama cu un desert savuros si delicios. O prajitura de Paste completeaza, asadar, lista extrem de generoasa a meniului special destinat unui asemenea moment […]

Mai multe detalii
martie 11, 2018
Ciorba de fasole-o reteta perfecta pentru Postul Pastelui

Ne aflam in plin post al Pastelui, un post de 7 saptamani care anul acesta dureaza pana pe data de 8 aprilie, zi in care vom sarbatori Invierea Domnului. In lipsa de produse animale care sa ne furnizeze resursele de proteine de inalta calitate, in aceasta perioada din an suntem in cautarea unor retete savuroase […]

Mai multe detalii
februarie 7, 2018
Chifle de casa dupa o reteta usor de preparat

Pentru romani, painea este considerata un aliment indispensabil, fiind folosit la fiecare masa. Cu o bogata sursa de fier, complexul de vitamine B si fibre, paine este un aliment nelipsit din meniul zilnic al fiecarui om. Dar, la fel de usor se pot prepara si niste delicioase chifle de casa, dupa o reteta traditionala. Pe […]

Mai multe detalii
februarie 5, 2018
Prajitura Alba ca Zapada: reteta rafinata a unei prajituri fine

Cu o reteta veche de aproape 40 de ani, prajitura Alba ca zapada, denumita si lamaita, este considerata, pe buna dreptate, o delicatete atunci cand vine vorba de desert. Desi modalitatea sa de preparare este una un pic mai sofisticata, comparativ cu alte retete, totusi, gustul, savoarea si rafinamentul degasat de forma atragatoare a prajiturii […]

Mai multe detalii
ianuarie 15, 2018
Budinca de ciocolata cu frisca-reteta savuroasa pentru zilele reci

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa prepari in casa un desert delicios si savuros care sa te incalzeasca in zilele reci ale iernii? Eu bine, marii maiestri bucatari au gasit solutia salvatoare a unui desert extrem de atractiv si apetisant, care da savoare unor zile in care fulgii de nea formeaza un strat alb […]

Mai multe detalii
ianuarie 10, 2018
4 moduri de a consuma ouale la micul dejun

Sunt considerate printre cele mai sanatoase si cele mai hranitoare alimente din lume. Insa, foarte multa vreme, ouale au fost blamate pe motiv ca ar fi raspunzatoare de cresterea cantitatii de colesterol din organism. In realitate, ouale de gaina contin o cantitate mai mica de colesterol decat cele de prepelita sau de rata. Mai mult, […]

Mai multe detalii
decembrie 28, 2017
Paste cu sos de rosii si scoici! Reteta inedita pentru Revelion

Revelionul, supranumita si ziua de cumpana dintre ani, este un prilej de bucurie si sarbatoare pentru toti romanii. Daca de Craciun, romanii prefera, in general, retetele traditionale, de Revelion, aria gastronomica se intinde si spre bucatariile internationale, De aceea, dupa un rasfat pe cinste cu preparate traditionale romanesti, oaspetii de seama din aceaste momente marcante […]

Mai multe detalii
decembrie 4, 2017
Pastravul-un peste cu multe calitati nutritionale

Pestele face parte din traditia culinara a romanilor. Bogat in fosfor, omega 3 si alte elemente nutritive de o valoarea inestimabila, acesta trebuie consumat de cel putin 3 ori/saptamana, pentru a beneficia din plin de aportul sau calitativ. In Romania, traiesc mai multe speciii de peste de apa dulce sau apa sarata, iar pastravul este […]

Mai multe detalii
noiembrie 17, 2017
Negresa de post-cea mai simpla reteta pentru zile dulci

Postul este un bun prilej pentru detoxifierea organismului. Insa, aceasta ar trebui insotita si de purificarea spirituala, care de cele mai multe ori pune in pericol sanatatea noastra, Pe langa abtinerea de la produse de origine animala, postul inseamna si impacarea cu aproapele, vorba buna si fapte bune pentru cel ce are nevoie de ajutor.  […]

Mai multe detalii
noiembrie 10, 2017
Prajitura delicioasa si savurosa pentru sarbatori crema ganache

Invata sa prepari rapid si simplu o excelenta prajitura delicioasa si savuroasa, cu care iti vei rasfata oaspetii veniti cu prilejul sarbatorilor de iarna. Desertul se poate prepara in maxim 30 de minute, iar gustul sau va pune la grea incercarea papilele gustative ale pofticiosilor. Aceasta are la incorporata frisca si este glazurata, pe deasupra, […]

Mai multe detalii
mai 12, 2017
Pastele aromate cu verdeturi, o reteta delicioasa si rafinata

Pastele aromate cu verdeturi reprezinta o inventie culinara foarte usor de realizat. Pe cat de simpla, reteta este la fel de savuroasa si de fina, incat invitatii. Preparatul intregeste un meniu de vis atat la masa de pranz, cat si la cina. Pastele aromate cu verdeturi este o mancare usoara, rapida si delicioasa, pretabila in […]

Mai multe detalii
aprilie 23, 2017
Risotto cu sparanghel- o reteta delicioasa in orice zi

Risotto este un produs adesea folosit in bucataria italiana. Acesta este un soi de orez italienesc gatit sub forma unei supe consistente si cremoase, dar si sub forma unui fel principal apetisant. Orezul se poate combina eficient cu carne, peste sau verdeturi, oferind mancarii un gust inconfundabil. Pe langa rissoto, la prepararea mancarii se mai […]

Mai multe detalii
melimeloparis.ro