Prajitura delicioasa si savurosa pentru sarbatori crema ganache

Prajitura delicioasa si savurosa pentru sarbatori crema ganache

Invata sa prepari rapid si simplu o excelenta prajitura delicioasa si savuroasa, cu care iti vei rasfata oaspetii veniti cu prilejul sarbatorilor de iarna.

Desertul se poate prepara in maxim 30 de minute, iar gustul sau va pune la grea incercarea papilele gustative ale pofticiosilor. Aceasta are la incorporata frisca si este glazurata, pe deasupra, de ciocolata. Acest deliciu poate fi servit si cu ocazia unei zile de nastere sau a unui eveniment special.

De ce ingrediente avem nevoie?

Blatul se face foarte usor, iar in compozitia acestuia intra 6 oua, 200 de gr de zahar, 40 de mil de ulei, 3 linguri de cacao si 200 de gr de faina. Optional, se poate adauga si un plic de praft de copt, care ajuta la fragezirea aluatului.

Pentru a prepara crema miraculoasa prajitura delicioasa de sarbatori, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

prajitura delicioasa crema ganache
Sursa: bucataras.ro
  • 400 de grame de ciocolata alba
  • 400 de ml de frisca
  • 5 grame de gelatina (ajuta la inchegarea compozitiei)
  • un plic de glazura

Prajitura delicioasa de sarbatori-mod de preparare!

Si pentru ca sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, sa vedem care sunt pasii pentru a obtine cea mai savuroasa reteta, care sa fie un concurent serios pentru traditionalii cozonaci.

Mai intai, se separa albusurile de galbenusurile. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei pana se formeaza un fel de maioneza subtire, in timp ce albusurile se bat spuma cu zaharul. La sfarsit, se adauga apa.

Pasta de galbenusuri se adauga pentru albusurile batute bine. La final, se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se incorporeaza bine. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga la cuptor, unde se coace pret de 30 de minute.

prajitura delicioasa preparare
Sursa: caietulcuretete.ro

Intre timp se pregateste crema. Frisca lichida se pune intr-o cratica pe baie de aburi. Cand este foarte fierbinte, se adauga ciocolata rupta, in prealabil, in bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 – 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Nu vom topi,insa, gelatina. Crema rezultata se va lasa sa se raceasca pana dimineata, punandu-se in frigider.

Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Se ia apoi blatul, se imparte in doua, se insiropeaza cu sirop de zahar ars, care se lasa in prealabil la racit. Siropul se realizeaza topind intr-o craticioara 250 de grame de zahar, impreuna cu 2 linguri de apa. Se tine la foc pana se caramelizeaza, apoi se stinge cu 500 mil de apa. Dupa se apa da in clocot, se adauga capuccino si romul. Dupa insiropare, acesta se incoporeaza cu crema facuta din frisca si ciocolata alba, distribuindu-se uniform pe toata suprafata.  Deasupra se adauga glazura rece.

Asadar, bucurati-va alaturi de cei dragi, savurand, impreuna, o prajitura delicioasa.

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu