O reteta din piept de pui apetisanta si delicioasa, cel putin acestea ar fi coordonatele lunilor calduroase de vara! Astazi vom incerca o reteta inovativa de piept de pui Parmigiano, o retata originala care face furori printre bucatarii italieni!
Pieptul de pui are numeroase proprietati nutritive. In primul rand, acesta este o sursa excelenta de triptofan, un aminoacid care produce serotonina, un hormon care favorizeaza instalarea starii de bine si a senzatiei de satietate. In al doilea rand, nutritionistii il considera o alegere ideala pentru consumatorii de grasime. 100 de grame de piept de pui furnizeaza 172 de kcal, 9.2 gr de grasime si 20.8 gr de proteine.
Principalele vitamine si minerale care se regasesc in pieptul de pui sunt: retinolul, niacina, piridoxina si tocoferolul. Ca minerale, predomina fosforul, potasiul si sodiu.
O reteta completa de piept de pui, ce face parte din gastronomia italiana este intitulata pui Parmigiano. Ca mod de preparare, ca ingrediente sunt folosite mozzarela, parmezanul, sosul de rosii, iar preparatul se rumeneste la cuptor.
Pentru a savura gustul inconfundabil al unui piept de pui Parmigiano, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Sosul se realizeaza din 700 de grame de rosii pasate, 2-3 linguri de ulei, de preferat de masline, 3 catei de usturoi feliati, fulgi de ardei iute, ierburi italiene, patrunjel tocat si un praf de sare.
Combinate, snitelul de pui, mozzarela, parmezanul si sosul de rosii ofera un gust aromat unic, care transforma preparatul intr-o veritabila delicatesa a bucatariei mediteraneene.
Inainte de trece efectiv la prepararea pieptului de pui Parmigiano, se pregateste sosul de rosii. Pentru a realiza cel mai gustos sos, nu este nevoie decat de un sos simplu de rosii, ulei de masline, fulgi de ardei iute, usturoi si ceva condimente mediteraneene pentru a pastra specificul preparatului.
Sosul se fierbe la foc mic pentru a se combina aromele. Dupa ce sosul este gata, ne putem ocupa de prepararea pieptului.
Recomandarea bucatarilor profesionisti ar fi sa realizam un snitel din acest piept de pui. Snitelele se taie pe lungime, pentru a se obtine bucati cat mai subtiri, care sa se patrunda cat mai consistent. Se poate aplatiza si cu ajutorul unui ciocan.
Dupa ce se taie, bucatile de piept se dau prin faina, oua, oua, pesmet si condimente, dupa care se pun la rumenit in tigaie. Se tin pana in momentul in care capata o culoare aspectuoasa.
Dupa aceea, snitelele de pun intr-o tava de cuptor, se acopera cu un strat gros de rosii, se garniseste cu mozzarela si la final cu parmezan din belsug. Puiul se tine la cuptor pana in momentul in care branzeturile se rumenesc frumos. De preferinta, se serveste insotit de garnitura de paste sau piure de cartofi.
In cazul in care nu avem idei pentru a ne prezenta impecabil in fata musafirilor pe care ii avem invitati, pieptul de pui Parmigiano se poate prepara din timp si pune la cuptor cu putin timp inainte de a fi servit. In fel acesta, isi va pastra aroma, prospetime, temperatura optima si savoarea.
Va dorim pofta buna si o petrecere pe cinste!