cupio.ro/

Top 10 alimente nocive pe care probabil le ai in bucatarie

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Oamenilor le place sa iti testeze limitete si au tendinta de a ignora instinctul nostru de supravietuire. Ne aruncat din avion doar pentru cateva minute de adrenalina si facem activitati care ne solicita la maximum organismul, precum maratoane in desert sau stabilirea recordului mondial pentru tinerea respiratiei sub apa.

Cu cat sunt mai periculoase, cu atat aceste activitati ne fac sa ne simtim mai umani si mai increzatori in fortele proprii, in mod special atunci cand ne aruncam de la zeci de metri inaltime sau atunci cand mancam cele mai nocive alimente.

Care sunt cele mai daunatoare alimente?

1. Samburii fructelor
Fructele cu seminte si samburi, precum merele sau ciresele contin acid cianhidric. Oricat de tentant ar fi, nu manca o cana cu samburi de piersici sau caise.

scones-peach-pit-ballerSursa Foto: Domestic Fits

2. Rubarba
Frunzele de rubarba contin acid oxalic, care provoaca pietre la rinichi. 20 de kilograme de rubarba sunt letale, insa este nevoie de o cantitate mult mai mica pentru a te imbolnavi serios.

Rhubarb2Sursa Foto: The Lapine

3. Nucsoara
Nucsoara este halucinogena. Desigur, nucsoara te poate duce in excursii distractive fara sa scoti nici un ban din buzunar, insa 57 de grame de nucsoara iti pot provoca convulsii. Daca mananci o nucsoara intreaga poti intra in moarte clinica.

20101202-nutmeg-500Sursa Foto: Serious Eats

4. Cartofii
glicoalcaloizii, care se gasesc de obicei in asternuturi, se pot regasi di in frunze, tulpini sau in cartofi. In cazul in care cartofii au stat lasati prea mult timp in lumina puternica, aceasta bacterie se dezvolta in interiorul cartofilor, ceea ce ducela crampe abdominale, diaree, dureri de cap si chiar coma sau moarte, se spune ca doar intre 3 si 6 mg de glicoalcaloizi pe kilogram de greutate corporala poate fi letala. Evita cartofii cu tenta verzuie.

4-potatoes-shutterSursa Foto: Fox News

5. Migdalele
Sunt doua tipuri de migdale: migdale dulci si migdale amare. Cele amare contin o cantitate mare de acid cianhidric. Consumarea a doar 7-10 migdale amare crude poate creea probleme unui adult si poate fi fatala pentru un copil.

Raw Almond NEW1Sursa Foto: Oh Nuts

6. Mierea cruda
Deoarece nu trece prin procesul de pasteurizare, in care sunt eliminate toate toxinele, mierea nepasteurizata contine o toxina numita "grayanotoxin" care poate duce la ameteli, stare de lesin, transpiratie excesiva, greata si varsaturi. Aceste simptome pot dura 24 de ore. O singura lingurita de grayanotoxin poate provoca simptomele de mai sus.

images_bee_1Sursa Foto: Goop

7. Rosiile
Tulpinile si frunzele rosiilor contin otravuri alcaline, care pot provoca agitatie stomacala. Studiile arata ca si gogonelele au acelasi efect. Nu reprezinta un risc daca mananci o frunza de rosie, insa ar trebui sa eviti sa consumi tulpina sau frunzele.

toms_2124567bSursa Foto: Telegraph

8. Tonul
Tonul este periculos datorita mercurului pe care pestele il absoarbe. Odata ajuns in organism, mercurul fie va trece la rinichi, fie va ajunge la creier. Medicii recomanda copiilor si femeilor insarcinate sa nu consume deloc ton.

food_and_wine_tunaSursa Foto: Weavers Wines

9. Manioc
Maniocul este o leguma tropicala, originara din America de Sud, dar care a devenit foarte populara in Africa. Sucul produs de aceasta leguma este fermentat si produce bautura numita "piwarry". Frunzele si tulpinile de manioc sunt bogate in cianura.

81lW14QaQvL._SL1500_Sursa Foto: Amazon

10. Caju
Caju-ul crud pe care il gasim la supermarket nu este tocmai crud, datorita faptului ca nuca a fost fiarta pentru a elimina o substanta chimica regasita, de asemenea, si in iedera. Oamenii care sunt alergici la otrava din iedera, pot avea o reactie alergica fatala in cazul in care consuma caju cu adevarat crud.

cashews-bgSursa Foto: Tenet News

Sursa Articol: Fox News

 

 

 

 

melimeloparis.ro