Reteta must pe gust tuturor: preparare rapida

Reteta must pe gust tuturor: preparare rapida

Pentru foarte multi romani, mustul este bautura vedeta a toamnei, nu doar prin prisma beneficiilor pentru sanatate, ci mai ales din perspectiva gustului inconfundabil al sau, care lasa masca papilele gustative. Iata, in continuarea acestui articol, o reteta must pe gustul tutoror! Se prepara usor, intr-un timp foarte scurt, iar licoarea furnizeaza organismului intreaga suita de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti esentiali de care nevoie pentru a cladi o sanatate de fier la debutul sezonului rece.

Reteta must de casa traditionala: o mare provocare

Sa prepari aceasta bautura magica a stramosilor nostri este o adevarata provocare. Trebuie sa dispui de toate ustensilele, dar si sa ai rabdare si sa cunosti toate trucurile pentru a avea, in casa, cel mai bun preparat posibil.

Din must se fac siropuri, budinci si diverse sortimente de dulciuri. Ingredientele pentru a-l obtine sunt simple: struguri.

Boabele de struguri bine coapte

Pentru a benefia de cel mai bun must, este esential sa respecti o serie de pasi si reguli care ajuta ca aceasta bautura sa devina cat mai gustoasa.

reteta must
Sursa: vocea.biz

In primul rand, boabele de struguri trebuie sa fie bine coapte. Astfel, veti avea mai multa zeama, iar mustul va fi mai dulce. Inainte de preparare se spala bine ciorchinele, dupa care se desprind boabele. Boabele culese se pun in storcatorul de fructe, unde urmeaza sa fie zdrobite, pentru a se extrage sucul. Sucul astfel obtinut se trece, mai apoi, printr-o strecuratoare fina, astfel incat sa se separe de samburi si alte resturi.

Pentru a fierbe sucul, este neaparata nevoie de un vas emailat! Sucul rezultat se fierbe impreuna cu zaharul, timp de o ora. Se spumeaza si se amesteca constant, pentru a se evita lipirea zaharului de fundul vasului.

Dupa ce fierbe, se lasa la racit si se toarna in sticle sterilizate, care vor fi inchise ermetic. Este foarte important sa respectati aceasta regula, intrucat, in caz contrar, mustul va incepe sa fermenteze intun timp scurt. Sticlele se depoziteaza, apoi, intr-un loc racoros si intunecos.

Pentru conservare pe timp mai indelungat, se va folosi o tableta de aspirina la un litru de lichid.

La preparare se poate folosi orice cantitate de struguri dorita, in functie de cat de multa bautura doresti sa obtii! ca regula, din 4 kg de struguri se obtin 3 de must!

O toamna minunata va dorim si pofta din plin la savurarea roadelor pamuntului!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu