cupio.ro/

Budinca de ciocolata cu frisca-reteta savuroasa pentru zilele reci

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa prepari in casa un desert delicios si savuros care sa te incalzeasca in zilele reci ale iernii? Eu bine, marii maiestri bucatari au gasit solutia salvatoare a unui desert extrem de atractiv si apetisant, care da savoare unor zile in care fulgii de nea formeaza un strat alb la fereastra casei tale. Este vorba despre o reteta originala de budinca de ciocolata calda, asortata cu frisca preparata din cea mai gustoasa smantana de tara,

Budinca de ciocolata- o reteta simpla pe gustul tuturor

Obtine secretul gustului unui desert in care untul, smantana si ouale sunt "vedetele" care dau viata unei budinci cu ciocolata calda, care patrunde pana in adancurile madularelor.

budinca cu ciocolata

Sursa: Click! Pofta Buna!

Pentru a prepara minunata budinca de ciocolata, sunt necesare 3 linguri de unt, 120 de grame de ciocolata cu lapte, taiata in bucatele si 30 de grame de ciocolata neagra, taiata in bucatele. Un loc de cinste trebuie sa acordam si celor 700 de ml de lapte si 200 de grame de zahar, care "condimenteaza" faimoasa prajitura. Din "angrenajul" desertului nu trebuie sa lipseasca nici 40 de grame de pudra de cacao, 3 linguri de amidon, 3 oua si un galbenus. Baza budincii este realizata din 60 de grame de smantana, asezonata cu o lingura de esenta de vanilie. Vom gratina cu frisca de casa, dupa gust, si un strop de ciocolata rasa.

Budinca de ciocolata cu frisca- secretul ascuns al prepararii unui desert de neuitat

Maiestrii bucatari te vor invata sa prepari un desert de pe urma caruia sa iti lingi degetele de bucurie si sa ii dai peste cap pe toti invitati cu savoarea degajata.

Mai intai se topeste untul pe baie de aburi. Aici ai mare atentie ca sa amesteci bine cu ciocolata pana se omogenizeaza. Apoi, nu uita sa ncalzesti laptele si sa il combini cu 1/3 din zahar. Ai facut astfel primii pasi pentru a pregati minutios formidabila budinca de ciocolata cu frisca. Intr-un bol, se pune restul de zahar cu pudra de cacao si amidomul. Se incorporeaza cu ouale si smantana. Se adauga, apoi, jumatate din cantitatea de lapte incalzit in prealabil. Compozitia se toarna peste laptele luat de pe foc, amestecand constant.

Mai ai doar cativa pasi pana la realizarea parjiturii! Dupa ce clocoteste, compozitia se transfera intr-un vas. Se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu esenta de vanilie. Dupa se se raceste putin, budinca de ciocolata se toarna in boluri mici si se garniseste cu frisca si ciocolata rasa dupa bunul plac!

Va dorim pofta buna si sa savurati din plin un desert excelent!

 

melimeloparis.ro