Clatite cu dovleac si scortisoara: o adevarata delicatesa

Clatite cu dovleac si scortisoara: o adevarata delicatesa

Daca astepti cu nerabdare sa fii inconjurata de musafiri pofticiosi si nerabdatori sa deguste muninatele tale bucate, este momentul sa ii rasfeti cu un deliciu culinar original, care sa ii ia prin suprindere si sa le creeze o adevarata pasiune pentru dulciuri. Moi, rafinate si apetisante, clatitele cu dovleac si scortisoara sunt un desert usor de realizat, fara a presupune un efort financiar substantial.

Asa cum sunt de parere majoritatea gospodinelor, toamna este momentul perfect pentru a da iama in camara si a pragati dovleac in cel mai original mod, sub forma unor placinte, plajituri, sau chiar clatite.

Inainte de a te satura de toate gustarile cu dovleac, poti incerca si o portie de clatite cu dovleac si scortisoara. Acestea emana un miros aromat si sunt atat de insiropate incat este aproape imposibil sa nu iti lase gura apa.

Clatite cu dovleac si scortisoara: ingrediente

La capitolul ingrediente, lucrurile sunt un pic mai complicate. Varietatea de ingrediente necesita o atentie sporita pentru a potrivi perfect cantitatile.

Pentru a prepara niste delicioase clatite cu dovleac si scortisoara, ai nevoie de 400 de grame de pulpa de dovleac, 200 de grame de faina, 130 de ml de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 de pliculet de praf de copt, un praf de bicarbonat de sodiu, 1/2 de lingurita de scortisoara, un praf de sare si un strop de esenta de vanilie.

Preparare in 2 timpi si 3 miscari

Fermecatoarele clatite cu dovleac si scortisoara se pot prepara fara prea mari eforturi, in 2 timpi si 3 miscari. Doar sa ai putina indemanare, ceva cunostinte in ale gatitului si sa pui, desigur, multa pasiune!

delicoase clatite cu dovleac si scortisoara
Sursa: Click! Pofta Buna!

In primul rand, dovleacul se curata si se da prin robotul de bucatarie. Se adauga zahar peste dovleac, se caleste la foc mic timp de 10 minute, dupa care se adauga scortisoara.

In a doua etapa, se combina dovleacul, cu laptele, esenta de vanilie, ouale batute, praful de copt, bicarbomatul de sodiu si sarea. Se incorporeaza faina in aluat pana la omogenizare si apoi se pun intr-o tigaie la prajit, intr-o tigaie antiaderenta, pret de 1-2 minute pe fiecare parte. Pentru a te asigura ca se patrund bine, le poti acoperi cu un capac.

Clatitele cu dovleac si scortisoara se servesc cu sirop de artar, miere, nuci sau frisca.

Este imposibil sa nu adori din prima aceasta combinatie magnifica, motiv pentru care iti uram, inca de pe acum, pofta buna la savurat bucate delicioase!

Si…la cat mai multe retete preparate in gospodaria proprie!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu