Revelionul, supranumita si ziua de cumpana dintre ani, este un prilej de bucurie si sarbatoare pentru toti romanii. Daca de Craciun, romanii prefera, in general, retetele traditionale, de Revelion, aria gastronomica se intinde si spre bucatariile internationale, De aceea, dupa un rasfat pe cinste cu preparate traditionale romanesti, oaspetii de seama din aceaste momente marcante de sarbatoare merita rasfatati cu un festin culinar reprezentat de portie de paste cu sos de rosii si scoici.
Savurati o reteta specific mediteraneeana, in care gastronomia italiana se intersecteaza cu cea exotica. Pastele sunt o sursa bogata de carbohidrati. Consumate la masa de pranz, acestea furnizeaza intreg combustibilul de care corpul uman ar trebui sa se bucure pentru a avea rezerve de energie din plin pentru tot restul zilei.
Desigur, "vedetele" acestei retete savuroase sunt, pe langa minunatele paste, exoticele scoici, uleiul de masline, untul sau usturoiul. Nelipsite de la gatit sunt rosiile, vinul alb, patrunjelul, sucul de lamaie, sarea si piperul.
Pentru prepararea unei retele apetisante, avem nevoie, pe langa suflet si multa pasiune, de:
Pastele se vor asezona cu:
In bucatarie, nu este chiar asa de usor sa obtii un preparat pe gustul tuturor degustatorilor, mai ales ca opiniile culinare difera de la o persoana la alta.
Cu toate acestea, poti incerca si reusi sa creezi un preparat din paste cu sos de rosii care sa ii faca pe oaspeti "sa se linga pe degete". Asadar, pentru inceput, pastele se fierb timp de 8-12 minute, potrivit instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scurg si se lasa deoparte. In timp ce pastele se fierb, se curata si se spala scoicile si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.
Se incinge o tigaie mare si se unge cu o lingura de ulei de masline. Se gatesc scoicile pret de 2 minute pe fiecare parte.
Apoi, acestea se scot pe o farfurie separata, dati focul la minim si se adauga untul si usturoiul. Dupa 10 secunde, se pun si rosiile.
Dupa aceea, compozitia astfel obtinuta se asezoneaza cu vin alb, se tine la foc 30 de secunde, se condimenteaza cu sare si piper si se orneaza cu patrunjel. La final, se adauga pastele si se amesteca bine.
Preparatul din paste cu sos de rosii se serveste cald. Pofta buna si un an nou cu bucurii!!!