Salata de boeuf: aperitivul minune al mesei de Revelion

Salata de boeuf: aperitivul minune al mesei de Revelion

Masa de Revelion este intotdeauna un prilej de imbelsugare si de imbuibare, in special pentru cei gurmanzi. In acest conditii, este lesne de inteles ca petrecerea din ziua de la “cumpana dintre ani” nu poate incepe decat cu un aperitiv savuros si pe gustul fiecaruia. Nu este vorba despre atractiva salata bulgareasca, nici despre mezelurile sau branzeturile traditionale romanesti! Ci acest aperitiv este un preparat mult mai complet, insa foarte simplu de realizat in casa: salata de boeuf! Un preparat cunoscut tuturor gospodinelor din Romania! Iar inventia nu este una care sa te lase cu buzunarele goale!

Cumparand cateva oua si o punga de legume, doi cartofi, un borcan de castraveti si unul de gogosari, si, eventual, maioneza, poti realiza, in doar 30 de minute, o delicioasa salata de boeuf.

Iata care este cea mai savuroasa reteta de salata de boeuf furnizata de catre cei mai mari bucatari chefi. Daca va doriti ca salata sa iasa mai dietetica, puteti alege pieptul de pui.

Salata de boeuf: ingrediente pentru un aperitiv pe cinste

Pentru obtinerea preparatului aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  •  500 de piept de pui/300 de grame sunca (pastrama) de porc
  • 300 de grame de morcovi
  • 200 de grame de telina
  • 400 de grame de castraveti murati
  • 100-200 de grame de mazare fiarta
  • o lingura de mustar
  • sare
  • piper
  • maioneza
  • 6 oua (optional)- daca aveti posibilitatea sa preparati maioneza in casa, este mult mai sanatoasa

Salata de boeuf: preparare si servire

Se fierb cartofii in coaja, dupa care se lasa la racit. Se fierb si celelalte legume impreuna cu carne, sau separat, dupa cum se prefera, timp de 30 de minute. Daca optati sa fierbeti legumele impreuna cu carnea, veti obtine un gust mult mai intens.

salata de boeuf
Sursa: gustos.ro

Intre timp, se poate prepara maioneza. Pentru prepararea maionezei se folosesc 3 oua fierte tari si 3 oua crude. Se separa albusul de galbenus, dupa care se mixeaza, pana cand se obtine o compozitie omogena.

Atentie, maioneza se poate taia daca nu aveti grija! De aceea, va recomandam sa folositi, pentru siguranta, o proportie egala de oua fierte si crude.

Legumele se taie marunt si se pun intr-un castron incapator. Se presara putina sare si piper, dupa gust, se adauga mustarul, maioneza si se incorporeaza bine.

Pe deasupra, se orneaza cu maioneza si se poate decora cu felii subtiri de gogosari, castraveti sau albus de ou. Sau chiar masline!

Salata de boeuf se serveste, de regula, rece. Se pastreaza la frigider, la temperatura de 2-4 grade, unde poate tine timp de cateva zile.

POFTA BUNA SI UN AN NOU PLIN DE BUCURII!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu