Cinci dintre motivele certurilor in cupluri de Sarbatori

Cinci dintre motivele certurilor in cupluri de Sarbatori

Motivele certurilor in cupluri in perioada sarbatorilor de iarna

Apropierea Craciunului si a anului nou poate fi o perioada stresanta pentru multe cupluri. Multi se cearta mai mult decat de obicei in luna decembrie, se enerveaza din orice si atmosfera devine apasatoare. A doua jumatate a ultimei luni din an e atat de tensionata in unele cazuri, incat poate duce chiar la o despartire furtunoasa. Motivele certurilor in cupluri, in aceasta perioada sunt similare in majoritatea cazurilor si pot fi evitate, daca stii sa le identifici, dar mai ales sa le eviti.

Asa te poti bucura de magia Sarbatorilor de iarna alaturi de persoana iubita, fara a te enerva la micile scapari pe care aceasta le poate avea. Totul este sa lucrati in echipa sis a gasiti, impreuna, rezolvarea la fiecare situatie conflictuala in parte.

motivele certurilor in cupluri
Sursa: www.efamilia.ro

Politica

Desi pare incredibil, multe cupluri se cearta din cauza politicii. Apartenenta la un anumit grup politic sau simpatiile de natura personala pot duce la conflicte intre parteneri.

Poti stopa foarte usor o discutie aprinsa pe aceasta tema spunand simplu ca ii respecti parerile si ca are tot dreptul sa le aiba, dar in acest moment ar fi mai bine sa va bucurati in voie de petrecere.

Banii

Este unul dintre motivele certurilor in cupluri de tin capul de afis,  datorita situatiei financiare nu tocmai roz si a bugetului limitat destinat cadourilor. Datorita caracterului nostru, este mai usor sa spui „nu ne permitem acest cadou”, decat sa faci o lista precisa a banilor de care chiar dispuneti.

Inainte de a refuza un anumit obiect/cadou trebuie sa fiti amandoi constienti de bugetul de care dispuneti pentru cadouri. Astfel veti putea aloca mai multi bani pentru darurile care vor ajunge la persoane mai apropiate.

Ignoranta

ignoranta-unul dintre motivele certurilor in cupluri
Sursa: Loana Comsa

Invitatii incep sa soseasca la petrecere, iar iubitul tau prefera mai degraba compania calculatorului. Cand vin musafirii, ultimul lucru pe care vrei sa-l vezi este pe iubitul tau stand cu ochii atintiti in monitor.

In loc sa creezi o scena penibila pentru toata lumea, invita-l intr-un mod cat mai frumos sa se alature conversatiei, pentru ca toata lumea este interesata sa auda si parerea lui despre subiect. Daca refuza, cu siguranta nu vei mai petrece si sarbatorile de anul viitor in compania lui.

Sinceritatea

Nu vrei ca fratele lui sa afle ca esti somera in acest moment si te enerevaza la culme ca el deja a spus tuturor ca iti cauti un job.

Pentru a evita motivele certurilor in cupluri din perioada Craciunului considerate delicate, conveniti inainte de intalnirea cu familia sau prieteni ce si ce nu veti spune.

Poate nu vrei ca o matusa sa afle despre problemele tale de sanatate sau ca sunteti in urma cu ratele la banca. Evitati impreuna momentele stanjenitoare printr-un pact bine aranjat inainte.

Ajutorul reciproc

motivele certurilor in cupluri
Sursa: Psychologies

Simti ca doar tu depui efort pentru pregatirea sarbatorii? „Eu fac mancarea, fac curat, decorez casa, duc cainele afara, ma ocup de musafiri etc., in timp ce tu bei bere cu prietenii tai in bucatarie”. Indiferent de cat de ocupati sau de obositi  ati fi datorita serviciului solicitant, intr-o relatie munca se face in echipa. Sprijinul moral si participarea la trebuirile casei sunt obligatorii pentru ambii parteneri. Daca nu v-ati facut inca de la inceput un obicei in a colabora, psihologii ne avertizeaza ca trebuie gasita rapid o modalitate de a ne ajuta si de a a ne simti mai bine din acest punct de vedere.

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu