Greseli de evitat intr-un cuplu

Greseli de evitat intr-un cuplu

Atunci cand ai un cuplu stabil, trebuie sa iti pui problema ca aceasta relatie sa functioneze si sa fie de lunga durata. In afara de relatiile pasagere, in cazul relatiilor solide, ambii parteneri, pe langa iubire, isi doresc sa se inteleaga, sa ajunga la un numitor in comun si sa rezolve intr-un mod pasnic micile diferemte care apar intre ei, caci, nu, suntem oameni, si cu toii suntem diferiti, nu-i asa?

 Articolul de fata isi propune sa ofere tinerilor si, nu numai, pentru cei mai in varsta, care intampina probleme in cuplu, cateva greseli de evitat intr-un cuplu, pentru ca relatia sa dainuie si sa decurga in deplina armonie.

 Psihologii au fost extrem de preocupati de acest subiect si, prin intermediul mai multor site-uri dedicate, au oferit o sumedenie de sfaturi celor care au nevoie. Dar sa vedem cam ce greseli frecvente se fac?!!

Sursa: pixabay.com

1. Nu ii acorzi suficient din timpul tau

Conform site-ului de stiri elle.ro, “partenerul tau ar trebui sa fie una dintre acele persoane pentru care faci sacrificii, indiferent cat de ocupata esti”, asadar, oricat de important ar fi timpul ca resursa si oricat de pretios ar fi, trebuie sa acordam astfel de momente partenerului, caci, la urma urmei, nu il pierdem pentru oricine.

2. Uiti sa ii spui lucruri importante despre tine 

Conform celor publicate pe acelasi site mentionat anterior, dar si din punctul meu de vedere, este una din marile greseli de evitat intr-un cuplu, mai ales in perioada de inceput, de cimentare a unei relatii, pentru simplu fapt ca determina o stare de neincredere intre parteneri, fiind esentiala in consolidarea sa. Daca de la inceput pornesti cu asemenea fapte, partenerul nu va fi niciodata incaltat sa afle ultimul anumite lucruri despre porpria ta persoana si iti va reprosa, mai tarziu, ca nu te intereseaza de el si de relatia voastra. Este recomandat sa ca amandoi sa fiti mai deschisi unul cu altul si sa imparatsiti impreuna bucuriile si emotiile pe care le traiti impreuna.

3. II dai doar explicatii vagi

O mare mare greseala de evitat intr-un cuplu, care destrama increderea intre cei doi parteneri. Este normal ca partenerul tau sa stie unde iesi, cum petreci timpul liber, dar si prieteni ai, chiar daca relatia voastra este in faza incipienta. Pentru a constientiza mai bine importanta acestei greseli, gandeste-te, de mai multe ori, la semnificatia proverbului: “Ce tine nu iti place, altuia nu face”.

4. Vorbesti prea mult

Potrivit impresiilor publicate pe artaeducatiei.com, intr-un articol din anul 2011, vorba lunga dauneaza relatiei, la fel ca si ridicatul tonului, deoarece vei parea plictisitor, cicalitor si dai impresia de manipulare. Este suficient ca sa exprimi atitudinea si dorintele tale prin cateva cuvinte si fraze concize si il vei sacai. Benefic sr fi ca, atunci cand partenerul ridica tonul, tu sa ii raspunzi cu tact si calm, prin care ii poti tranmite ca sa isi revizuiasca comportamentul.

5. Presupunerea ca ai intotdeauna dreptate 

Poate in top in randul celor mai frecvente greseli de evitat intr-un cuplu, fiindca, prin asumarea unui astfel de rol, dai impresia unei persoane dominante. In acest fel, “iti vei injosi partenerul si vei dustruge relatia”, potrivit celor scrise pe csid.ro, si, in consecinta, aceasta va deveni dezechilibrata si se va ajunge la “anihilarea iubirii”, conform aceluiasi site.

6. Pasiunea lasata sa se stinga 

Trebuie sa constinetizam ca o relatie se bazeaza pe iubire si pasiune, iar , din cele spuse pe csid.ro, “A lasa pasiunea sa se stinga este cea mai perfida dintre greseli”, deoarece este “ rezultatul lucrurilor pe care le-am neglijat, pe care le-am dat uitarii sau pe care n-am stiut niciodata cum sa le facem”. O relatie fara iubire, fara romantism, se va stinge incetul cu incetul si va fi sortita esecului.

7. Evita intalnirea si o relatie de lunga durata cu cineva de care esti sigur ca te va parasi la un moment dat

Site-ul roportal.ro ne pune in vedere si acest aspect, pe care trebuie sa il avem in vedere, in cadrul unei relatii si ne ofera motivele pentru care astfel de greseli de evitat intr-un cuplu sunt utile intr-o relatie. Motivul este simplu: iti consum timp, enegie si investesti sentimente pentru cineva care nu merita.

Sursa: elle.ro, csid.ro, artaeducatiei.com

Publicat de: Roxana

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu