Cheia unei relatii de succes-sfaturi utile

Caracteristicile de baza ale unei relatii de succes

Legaturile emotionale dintre oameni sunt adesea presarate cu momente placute si mai putin fericite, ultimele dintre ele fiind cauzate, atat de problemele zilnice si stressul cotidian, cat si de diferentele de personalitate si de opinii dintre parteneri. De aceea, cuplurile cauta mereu cheia unei relatii de succes.

Cu certitudine ca ambii parteneri din cuplu isi doresc sa aiba o relatie stabila si care sa dainuie in timp, insa, adesea acest lucru este greu de obtinut, deoarece cei doi nu reusesc sa se armonizeze si sa ajunga la un numitor comun.

Prin urmare, articolul de fata isi propune sa treaca in revista cateva aspecte care sa ajute la o mai buna intelegere si la crearea unei legaturi solide.

Comunicarea-este ea oare cea mai importanta?

Sursa: www.dreamstime.com

Desi opiniile sunt impartite, majoritatea expertilor inclina spre ideea ca reusita intr-un cuplu depinde, in mare masura, de comunicare si relationare dintre parteneri. In fond, suntem cu totii oameni, iar, chiar daca avem personalitati diferite si referinte care variaza, in momentul in care ne propunem sa convietuim, este recomandat sa ajungem la un numitor comun si sa ne intelegem, tolera si asculta parerile fiecaruia. Un stiu realizat de catre americani au confirmat din plin aceste afirmatii, aproximativ 50% dintre repondentii sondajului reiterand importanta relationarii.

Studiu a reusit sa puncteze cele mai importante aspecte ale comunicarii intre prsoanele cu temperamente opuse si grupeaza aceste aspecte in doua categorii, pentru a facilita o inlesnire a deschiderii intre parteneri: surse de apropiere a partenerilor si surse de conflict. De asemenea, cercetarea subliniaza faptul ca proasta comunicare este o cale spre insucces, o importanta sursa de conflict si de insatisfactie.

In ceea ce priveste parerea referitoare la cheia unei relatii de succes, in randul repondentilor  se desprind 4 mari curente: idealistii, rationalii, conformistii si creatorii.

In viziunea idealistilor,  surse vitale de petrecere a timpului liber este considerate petrecerea timpului impreuna, simtul umorului, exprimarea emotiilor, modul de a gandi, caracterul persoanei si gradul de implicare in relatie al fiecarui partener. Ca surse de conflict, se evidentiaza petrecerea separata a timpului, chestiunile ce tin de bani si lipsa ratiunii.

In comparatie cu idealistii, realistii, fiind pragmatici, analitici si independenti, vad pe primul loc in topul aspectelor responsabile de asigurarea unei relatii de succes caracterul persoanei, apoi simtul umorului, timpul petrecut impreuna,  discutiile despre carti, modul de a gandi.

Iertarea-de departe un mod de a-ti exprima trairile si compasiunea

Iertarea este vazuta ca fiind un element important intr-un cuplu, deoarece este o dovada a respectului si a intelegerii reciproce. De asemenea, iertarea este perceputa ca fiind o cale spre intimitatea si profunzimea emotionala, care ii ajuta pe cei doi parteneri sa aiba un spatiu sigur pentru a fi sinceri unul cu altul si pentru a-si impartasi ceea ce ii deranjeaza.

Respectul reciproc

Respectul se situeaza pe primele locuri in topul asigurarii unei relatii de succes, deoarece armonia din cuplu se bazeaza pe intelegere, pe faptul ca trebuie sa ii accepti atat calitatile, cat si defectele. O minte inteleapta va sti intotdeauna sa exploateze calitatile celuilalt si sa transforme defectele in niste puncte de sprijin care sa il faca pe omul de langa tine mai bun, mai bland, capabil sa te ajute si sa te sustina in orice situatie.

Compasiunea este cel mai bun mod de arata celuilalt ca va pasa, ca empatizati si ca nu sunteti indiferent la problemele si suferintele persoanei tale dragi, alaturi de care ai pornit pe drumul vietii.

Fii cel mai bun prieten si accepta-l asa cum este

Sursa: en.wikipedia.org

Intr-o relatie, nu ai doar o legatura emotionala foarte puternica, important este sa stii ca cel de langa tine iti este cel mai bun prieten, deci ai datoria sa il sprijini, sa il ajuti la nevoie si sa ii fii alaturi in momentele grele.

In plus, orice om are propriul sau fel de a fi, cu parti bune si mai putin pune, de aceea, este foarte greu sa schimbi pe cineva, prin simplul fapt ca la varsta adulta personalitatea sa este deja conturata.

Cumparaturi Online

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro