Sfaturi pentru a mentine echilibrul intr-o relatie

Cu totii ne dorim o relatie stabila, care sa fie echilibrata, unde sa predomine intelegerea si armonia in comunicare. De succesul acesteia depinde si reusita unei viitoare casnicii, armonia in cuplu si o viata cat mai fericita impreuna. Deoarece noi, ca si indivizi, suntem diferiti, este inevitabil ca sa nu apara si mici franturi in cadrul acesteia, care pot fi prevenite si inlaturate intr-o maniera foarte simpla, fara mari batai de cap, si pentru a se evita o eventuala separare a partenerilor.

Fa loc comunicarii....

In interactiunile dintre oameni, cunoastem cat de importanta este comunicarea, asa ca, pentru a obtine rezultatul asteptat, este bine sa acordam fiecaruia dintre membrii cuplului dreptul de a-si spune si sustine pertinent punctul de vedere. In acest sensm este vital sa ascultam si sa luam in calcul opiniile fiecaruia, deoarece se pot propune solutii utile in discutii importante legate de planurile de viitor sau chiar ne-am putea cunoaste mai bine preferintele fiecaruia.

Mentine o relatie cat mai dimanica....

Este de acum o certitudine pentru zilele noastre ca stabilitatea si mentinerea intr-o relatie depinde, intr-o foarte mare masura, de dinamica acesteia. Asa ca, daca simtiti ca intre voi s-a instalat monotonia, este cazul sa dati frau liber ideilor inovatoare, care sa mentina, in permanenta, suspansul. Daca te-ai plictisit de rendundantele iesiri in parc, fati timp si pentru o iesire cu prietenii vostri sau pentru a petrece impreuna la o cina romantica, cu lumanari, intr-o locatie intima, unde aveti oportunitatea de a va face si cateva declaratii de dragoste.

Arata-ti in fiecare zi dragostea fata de partenerul din cuplu

Nu trebuie sa fie o zi speciala, o aniversare pentru a-ti exprima iubirea fata de cel drag. Poti spune oricand, un simplu “Te iubesc”, atunci cand simti acest lucru sau cand simti ca cel de langa tine are mai mare nevoie de sprijinul tau. Aceste cuvinte nu trebuie rostite neaparat din gura, pot fi scrise in diverse moduri, de la o simpla felicitare, pana la un mic cadou care sa contina si acest mesaj sau chiar pe o piata sau un loc izolat. Nu trebuie sa ne fie rusine sa ne aratam dragostea intr-o relatie, atata timp cat este simtita din adancul sufletului si ne dorim cu adevarat sa o exprimam.

Sursa: pixabay.com

Aveti mai mult timp pentru voi.....

Desi suntem ocupati din cauza serviciului, care ne ia o bucata mare din timpul nostru, nu trebuie sa uitam ca este esential sa mentinem un echilibru intre partea profesionala si viata personala. Pentru ca armonia din cuplu sa nu fie afectata, este util sa dedicam timpul nostru liber persoanei iubite, care va fi fericita la orice mic gest. Chiar si o iesire la film, sau la o piesa de teatru, sau o vacanta de weekend, intr-o zona linistita, care sa va ofere relaxare, sunt absolut binevenite.

Asadar, daca doriti sa mentineti o relatie vie, sa va bucurati de cel pe care il aveti alaturi, trebuie sa faceti efortul sa alocati timpul necesar si sa ii oferiti  toate “ ingredientele”  principale.

melimeloparis.ro