Unde sa petreci ziua de1 decembrie? Modalitati de relaxare si distractie

Unde sa petreci ziua de1 decembrie? Modalitati de relaxare si distractie

Ne aflam in prag de centenar al Marii Uniri, ziua in care, pe 1 decembrie 1918, cei 1228 de delegati prezenti la Alba Iulia au votat unirea Transilvaniei, a Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania. O zi care va ramane, cu siguranta, in istorie si memorie generatiilor viitoare ca evenimentul simbol al neamului romanesc. Din 1990, ziua de 1 decembrie este decretata zi libera si ziua nationala a Romaniei.

Cand ne gandim la ziua de 1 decembrie, ne aducem aminte de petreceri, voie buna si de prograne artistice cu tematica istorica si folclorica organizate de catre primariile marilor orase. Totodata, ziua de 1 decembrie este un bun prilej de a evada din oras si de a alege o destinatie apropiata sufletului tau.

Iata o lista de destinatii unde ai putea petrece ziua de 1 decrembrie:

Valea Prahovei: Sinaia: Busteni

Situata la doar 100 de km de Bucuresti, Valea Prahovei este umbluta pana la refuz in perioada sarbatorilor. Acelasi lucru se va intampla, cel mai probabil, si in ziua in care vom celebra Centenarul Marii Uniri. Locurile de cazare vor fi ocupate, cu siguranta, in proportie de peste 90% de oamenii dorniti sa faca cateva escapade pe partiile acoperite cu zapada proaspata si sa resimta aerul tare si curat al muntelui. Sinaia si Busteni sunt cele mai frecventate, in special datorita amplasamentului lor.

Accesul destul de facil cu trenul, dar si cu masina, daca nu se petrece prea mult timp in trafic, face din aceste orase doua destinatii de vizitat in ziua de 1 decembrie. In afara de restaurante, telecabina si parcul din Sinaia, turistii au o multime de optiuni de petrecere a timpului liber. Trasee montane, cota 1400, Babele, Cabana Padina, Cabana si Lacul Bulboci, Pestera Ialomicioara sunt punctele de atractii deja consacrate unde poti ajunge plecand din Sinaia sau Busteni.

Asa ca, ce ai zice de o plimbare cu un autovehicul de teren in aceasta zi minunata?

Sau de o vizita la Castelul Peles?

Ziua de 1 Decembrie: in aer liber in parc sau in centrul orasului

Ziua de 1 decembrie poate fi petrecuta in aer liber, in parc sau in centrul oraselor. Fie ca te afli in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi sau Galati, primariile vor organiza spectacole cu ocazia acestui eveniment.

parada ziua de 1 decembrie
Sursa: Digi24

Fii pe baza! Nu le rata! Distreaza-te si petrece o zi pe cinste fara a cheltui o “caruta” de bani. Iar daca esti in Bucuresti, vei putea urmari si superba parada militara organizata in fiecare an in aceasta zi.01

Seara, vei fi fascinant de farmecul luminilor de Craciun, care urmeaza sa se aprinda si sa ne aminteasca ca tocmai am intrat in atmosfera sarbatorilor de iarna.

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia

Poate ce mai indicata solutie pentru a petrece ziua de 1 decembrie ar fi sa faci o excursie de 3 zile la Alba Iulia. Orasul Marii Uniri are foarte multe de aratat. Sala Marii Uniri, ce tocmai a intrat recent intr-un proces de reabilitare, Muzeul Unirii, Catedrala de la Alba Iulia, acolo unde regele Ferdinand I si regina Maria au fost incoronati in 1922 sunt cateva obiective care fac ca istovitorul drum pana in orasul unirii sa merite.

Si, ca sa nu iti para rau ca ai batut atata drum pana acolo, primaria Alba Iulia organizeaza un spectacol folcloric dedicat acestei zile.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook