Perioada inceputului de primavara este un bun prilej de a te rasfata si de a te simti bine, alaturi de cele mai iubite fiinte care iti fac viata mai frumoase. Iar pentru un rasfat culinar, iti recomandam inconfundabilul tiramisu cu fructe, un desert apetisant, tocmai potrivit pentru aceasta perioada a anului.
Musafiri, prieteni, colegi, rude, cu totii se vor simti minunat, iar tu vei avea parte de cele mai frumoase clipe, in aceste zile dedicate femeii, mamelor si doamnelor, in general.
Din punctul de vedere al specialistilor in gastronomie, prajitura tiramisu cu fructe este o delicatesa de prajitura cu o reteta simplificata si adaptata pentru o vara fierbinte si plina de fructe. In plus crema mascarpone din reteta de tiramisu cu fructe face prajitura delicioasa dar mai usoara. Prajitura tiramisu cu fructe este savuroasa, racoroasa si ideala.
Pe langa gustul de neinlocuit, tiramisu cu fructe mai furnizeaza o alta placere celor care il consuma. Si anume, ca nu influenteaza, in mod substantial silueta. Prajitura aduce un aport caloric de doar 300 cal la 100 de grame si este recomandat, cu prisosinta, pentru evenimentele marcante, cum ar fi zilele de nastere.
Prajitura nu are un mod sofisticat de preparare. La pragatirea acesteia, avem nevoie de 2 linguri de cacao, 2 bucati de nectarina, 100 de grame de biscuiti, 200 de grame de ciocolata menaj, 5 linguri de lichid Amaretto, 5 linguri de cafea neagra, 250 de grame de branza mascarpone, 2 bucati de fructul pasiunii si 400 de grame de crema de vanilie.
Incepem sa pregatim reteta de tiramisu cu fructe, taind fructul pasiunii. Apoi, se scot semintele si se lasa deoparte, se pun nectarinele (piersicile) cateva minute in apa clocotita, apoi se curata cu grija de pielita, se scot samburii si se taie pulpa in cubulete mici.
Se rup biscuitii in jumatati, se amesteca lichiorul cu cafeaua si se inmoaie jumatate din biscuiti, timp de câteva secunde, in acest amestec. Se aranjeaza biscuitii inmuiati pe fundul a patru cupe de sticla transparenta. Se freaca crema mascarpone pana cand se obtine o spuma fina, apoi se amesteca cu crema de vanilie. Cu o lingura, se pune jumatate din aceasta crema in cupe, peste biscuiti, si se presara deasupra 125 g din ciocolata de menaj tocata. Se aseaza jumatate din semintele de fructul pasiunii si jumatate din nectarinele tocate peste ciocolata si se presara jumatate din cacao.
Se inmoaie in lichior restul biscuitilor, se aseaza in cupe, se presara ciocolata ramasa, apoi se pune restul de nectarine si crema de vanilie si mascarpone
Se tin cupele in frigider o ora si jumatate, se decoreaza cu restul de seminte de fructul pasiunii, pudrati cu cacao, se pun in frigider inca 30 minute si se serveste