cupio.ro/

Tarta cu telemea si legume-un deliciu pentru copilul tau

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Dieta echilibrata, care sa includa, in proportii adecvate, proteine de origine vegetala si animala, vitamine, minerale si fibre esentiale esre vitala prentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Parintii aflati la inceput de drum nu au experienta necesara pentru a stabili, cu exactitate, alimentele de care cel mic are nevoie. Asadar, nutritionistii recomanda tarta cu telemea si legume.

Tarta incoporeaza toate principalele elemente nutritive de care cel mic are nevoie. Proteinele animale, vitaminele si fiberele isi gasesc usor locul in telemeaua sarata si legumele variate. Morcovii, dovleceii, ardeiul gras si spanacul sunt vedetele acestei senzationale mancari.

Datorita modului in care este realizat, tarta cu telemea si legume poate fi servita atat ca aperitiv, cat si ca fel principal. In felul acesta, intreaga familie se va bucura de un pranz usor si gustos.

Ce ingrediente se folosesc?

tarta cu branza si legume

Sursa: Savori Urbane

Prepararea tartei se face extrem de simplu. Pentru aluat, avem nevoie de 250 grame de faina alba, 125 grame de unt, o lingurita de sare si 50 ml apa rece.

In vederea prepararii compozitiei, se folosesc 1-2 morcovi, 1 ardei gras, o legatura de praz, un dovlecel, o rosie si cateva frunze de spanac proaspat. De asemenea, se vor adauga 2-3 ciuperci mari, 2 oua, o lingura de smantana si 150 grame telemea de vaca.

Cum se amesteca ingredientele pentru tarta cu telemea si legume?

Tarta cu telemea si legume are un mod de preparare putin atipic. Pentru a crea aluatul, faina, sare si untul taiat bucati se amesteca cu mainile intr-un bol mare. Ulterior, se adauga apa si se amesteca pana cand compozitia se omogenizeaza.

Aluatul se pune, apoi, intr-o forma pentru tarte si se baga la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade. Procesul de coacere dureaza circa 15 minute.

Dupa aceea, aluatu; se lasa la racit, timp in care se pregateste amestecul legumelor pentru umplutura.

tarta cu telemea si legume

Sursa: Mamipetocuri.com

Morcovii, ardeiul gras, prazul si ciupercile se maruntesc sub forma de rondele si se fierb pret de 15 minute. Separat, se amesteca un ou cu smantana intr-un bol mai mare. Peste acestea, se adauga smantana, telemeaua, frunzele de spanac tocate marunt si se adauga legumele fierte.

Deasupra, tarta cu telemea si legume se condimenteaza in functie de preferinte.

Compozitia astfel obtinuta se introduce la cuptor, impreuna cu aluatul. Peste amestec, se vor aseza cateva rondele de dovlecel, felii de rosii, apoi vei turna si celalalt ou batut pe toata suprafata compozitiei.

Tarta se pune, iarasi, la cuptor, pentru a se coace timp de inca 15-20 minute.

Se serveste calda! Pofta buna!

 

melimeloparis.ro