cupio.ro/

Sfaturi pentru a mentine fericirea in cuplu

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Construirea unei relatii sanatoase si de lunga durata este, pentru foarte multi dintre noi, un proces anevoios si extrem de complicat, mai ales atunci cand diferentele dintre parteneri accentueza si mai mult tensiunile din cuplu. Jurnalistii de la becomegorgeous.com ofera cateva sfaturi pretioase pentru a mentine fericirea in cuplu!

Din aceste considerente, consolidarea relatiei de cuplu implica adesea un efort din partea ambilor parteneri, efert benefic mai ales atunci cand am depasit stadiul incipient, in care laudele si complimentele sunt la tot pasul!

Prezentam mai jos cateva trucuri care vom da un impuls pozitiv cuplului si vom mentine "flacara pasiunii" aprinsa:

Impartiti treburile casnice in mod intelept si echitabil

O relatie sudata se bazeaza, in primul rand, pe respect, armonie si ajutor reciproc in special in momentele delicate. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste impartirea echitabila a atributiilor casnice. Fericirea in cuplu se vede in special in momentul in care partenerii se sprijina reciproc in permanenta, memtinand echilibru in ceea ce priveste alocarea responsabilitatilor caminului conjugal.

Asadar, secretul pentru a pastra fericirea in cuplu se vede si in manierea in care cei doi parteneri reusesc sa depaseasca "prejudecatile patriarhale", asumandu-si roluri responsabile, indiferent ca, in mod traditional, o anumita responsabilitate ar reveni unui anumit partener din cuplu.

In concluzie, partajarea treburilor gospodaresti ar trebui sa survina in urma unor discutii contructive si oneste purtatea unui cu celelalt. In felul acesta, vom afla ce ii displace si ce lucruri ii plac partenerului. In cazul in care ambii parteneri detesta anumite treburi, acestia ar trebui sa actioneze pe baza principiului echilibrului.

Faceti complimente

"Dupa fapta si rasplata", acesta este dictonul valabil si pentru a mentine fericirea in cuplu! Sprijinul moral acordat partenerului se cladeste si pe incurajarea si implusionarea reciproca. Psihologii au concluzionat ca interactiunile pozitive pot avea un impact bun asupra relatiei si pot sa mentina "flacara iubirii" acolo sus pentru o perioada mai lunga de timp. Complimentele sincere creeaza o stare de bu a dispozitie si ofera un impuls pentru a depasi micile dificultati. De aceea, intrucat majoritatea oamenilor adora complimentele, nu ar trebui niciodata sa ne sfiim sa le oferim celui drag, aratand ca ii apriciem si pretuim munca.

Comunicarea eficienta

Una dintre "regulile de aur" ale unei relatii sanatoase este, desigur, comunicarea constructiva si cat mai eficienta pe care partenerii ar trebui sa o poarte in fiecare zi. Discutiile rezolva, in majoritatea cazurilor, micile probleme din cuplu, estompand tensiunile care pot aparea ca urmare a unor banale certuri.

In concluzie, este mereu loc pentru a cauta si a gasi rezolvarea ideala a problemelor de cuplu, pentru a recunoaste greselilor.

fericirea in cuplu ghid

Sursa: perfecte.ro

Intr-o relatie, nu trebuie sa uitam ca minciuna este cel mai mare dusman, care poate periclita chiar si relatiile care pana atunci au mers struna. Tacerea este un alt inamic de seama care vlaguieste relatia. A spune mereu "Multumesc!, a recunoaste greselile si a cere iertare sunt elemente care consolideaza legatura puternica si imbunatateste armonia.

Deci, pentru a mentine fericirea in cuplu, va recomandam sa faceti periodic astfel de gesturi!

Nu fortati partenerul sa faca lucruri care nu ii plac!

Un alt punct cheie pentru a pastra fericirea in cuplu este sa oferim mereu sfaturi prietenesti partenerului, insa fara a-l forta sa faca un lucru pe care il detesta. Este instrument util pentru orice relatie sanatatoasa ca fiecare partener sa invete lucruri noi si sa se ajute reciproc. In acelasi timp, insa, o relatie poate deveni "toxica" atunci cand fortam nota!

Ramaneti interesati unul de altul pentru fericirea in cuplu

Exista un crez general valabil conform caruia nu poti cunoaste un om toata viata! Din aceste motive, armonia dintr-o relatie si fericirea in cuplu implica intotdeauna o mica doza de interes asupra unor lucruri mai putin cunoscute despre partener. Chiar daca partenerii sunt de foarte mult timp impreuna si au impresia ca stiu totul unul despre altul, mereu mai este loc pentru a afla lucru noi

Este simplu să presupuneţi că ştiţi totul despre partener, mai ales dacă sunteţi împreună de mult timp. Totuşi, trebuie să vă menţineţi interesul faţă de gândurile şi opiniile partenerului. De asemenea, angajaţi-vă în conversaţii cu partenerul şi este posibil să descoperiţi noi lucruri despre acesta.

melimeloparis.ro