Sa te asezi la masa este un lucru absolut antologic, dar si placut, care creeaza o stare de spirit aparte. Iar masa aduce nu doar o descarcare spirituala, ci si o buna dispozitie suplimentara. Daca ne gandim la masa de pranz, un fel principal delicios si sanatos, in acelasi timp, ar fi salata de pui cu grapefruit si migdale.
Aceasta este considerata o salata consistenta si racoritoare, care aduce un aport apreciabil de proteine de buna calitate, dar si de vitamine absolut indispensabile omului.
In plus, se prepara rapid si contine foarte putine calorii, doar 321, ceea ce o face potrivita chiar si pentru masa de seara.
Aparent usor de preparat, salata de pui cu grapefruit si migdale este un preparat racoritor, ideal pentru zilele de primavara si de vara, cand caldura toropitoare ne impiedica sa pierdem mult timp cu gatitul.
Ca ingrediente principale se disting pieptul de pui, care este asezonat cu grapefruit, si o mana de seminte de migdale. De asemenea, mai avem nevoie de ceapa verde, salata verde, piper, pentru a condimenta, si maoineza, dupa gust, desigur.
Pentru a beneficia de aroma dorita, sa nu uitam ca la aceasta salata mai putem sa adaugam si 2 linguri de coriandru, care confera salatei o aroma inconfundabila.
Sa trecem la pasul poate cel mai dificil, si anume prapararea salatei. Puiul, fulgii de migdale, grapefruitul, ceapa si ardeiul se pun intr-un bol mare.
Separat, piperul, coriandrul si maioneza se amesteca impreuna, iar, mai departe, compozitia se adauga peste ingredientele din bol, cu scopul de a le asezona.
Dupa omogenizarea compozitiei, salata de pui cu grapefruit si migdale se serveste rece, asezata pe frunze de salata verde.
Deci, un preparat tocmai potrivit pentru o zi de primavara minunata, cand ne dorim sa beneficiem la maxim de bogatiile naturii.
Mai ales acum, cand este sezonul salatei verzi, iar legumele noi, precum ceapa verde, usturoiul verde sau ridichile se gasesc din belsug la piata.
O primavara minunata si cat mai multe legume consumate pentru un stil de viata sanatos.