Salamul de biscuiti: un desert minunat si un deliciu traditional

Salamul de biscuiti: un desert minunat si un deliciu traditional

Salamul de biscuiti este un desert si, in acelasi timp, un preparat misterios si apetisant. Salamul de biscuiti a aparut din dorinta marilor maestri bucatari de a pune in valoare si a redefini desertul printr-o combinatie spectaculoasa, si cu totul speciala, de biscuiti, rahat si crema de cacao.

Salamul de biscuti poate fi servit ca desert in foarte multe situatii, ca de exemplu, zile aniversale, sarbatori anuale sau alte evenimente speciale.

Salamul de biscuiti ne readuce, intotdeauna, aminte, de frumoasa perioada a copilariei. Pentru foarte multi dintre noi, salamul de biscuiti este desertul suprem, alaturi de cozonac.

Nu exista o reteta standard si o metoda de preparare fixa a acestui minunat desert. Insa, cu certitudine, ca acest desert se remarca, in primul rand, printr-o combinatie superba care contine biscuiti, cacao, lapte, rahat, stafide si, neaparat, nuca de cocos.

Bineinteles ca reteta se poate personaliza dupa propriul gust. Adica, se poate realiza o retata pe baza de nuca, fistic, bucatele de ciocolata si, de ce nu, fructe confiate.

Salamul de biscuiti: ingrediente si metoda de preparare

Pentru a avea succes, se folosesc 500 de grame de biscuiti populari, 200 de ml de lapte, 150 de grame de unt, 100 de grame de stafide, 100 de grame de zahar, 2-3 linguri de nuca de cocos, 2 linguri de cacao si esenta de rom.

Biscuitii si, eventual nucile, daca se opteaza pentru includerea lor in compozitie, se rumenesc usor in cuptor, pentru a se croca, dupa care se zdrobesc si se aseaza intr-un castron mare. Intr-un castronel separat se hidrateaza stafidele cu putina esenta de rom. Rahatul de taie bucatele si se adauga peste biscuiti si nuci.

Laptele si zaharul se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce acestea au ajuns la punctul de fierbere, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste.

salamul de biscuiti
Sursa: e-retete.ro

Pudra de cacao si zaharul vanilat se adauga si se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza.

In castronul cu biscuiti si nuci se adauga stafidele hidratate, dupa care se adauga, peste toate ingredientele, crema de cacao preparata.

Se amesteca usor pentru a se imbiba bine cu sos, avand grija ca biscuitii sa nu se sfaame prea tare.

Se intinde pe planseta o folie de aluminiu alimentara, se toarna compoziţta modelata sub forma de sul (salam), apoi se ruleaza strans folia in jurul compozitiei.

Dupa coacere, salamul de biscuti se pune la frigider timp de 4-5 ore. Dupa aceea, acesta se scoate din folie si se intinde prin nuca de cocos. Se taie felii groase si se serveste in acest fel.

Pofta buna si un an nou presarat cu multe reusite!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu