Fie ca vrem sa credem sau nu, prajiturile sunt, intotdeauna, deliciul oaspetilor de seama ai casei noastra, Cel putin in ultmii ani, inovatiile gastronomice au prins contur, o serie de retete occidentale au devenit cunoscute in Romania. Maiestrii bucatari europeni si romani detin "marele secret" care te face sa te lingi pe degete si pe buze de placere. O reteta cu specific 100% italienesc este prajitura cu biscuiti.
Simpla, dar cu un gust desavarsit, aceasta este desertul ideal pentru a-ti surprinde iubitul de Ziua Indragostitilor sau cu ocazia zilei de nastere ori a onomasticii. Mai mult, prajitura va pune, cu siguranta, la grea incercare papilele gustative ale invitatilor din ziua de Paste.
Si cum mare sarbatoarea a Invierii Domnului se apropie cu pasi repezi, este momentul prielnic pentru gospodine de a se gandi sa scoata "asii din maneca" si sa prepare cea mai delicioasa si apetisanta prajitura cu biscuiti.
Sursa: Retete practice
Prepararea prajiturii se face simplu. Pregatirea aluatului dureaza maxim 30 de minute, in timp ce procesul de coacere nu tine mai mult de o ora.
Ingredientele minune necesare pentru a prepara prajitura cu biscuti sunt usor de procurat. Astfel, gospodinele iscusite au nevoie de o cutie de biscuti, 5 oua, 1,5 l de lapte, 4 linguri de cacao, 4 linguri de faina de grau, 12 linguri de zahar, o fiola de esenta de vanilie, 2 linguri de stafide si o tableta de ciocolata cu cu lapte.
Dar sa vedem cu se prepara prajitura cu biscuiti.
Pentru inceput, se pun la incalzit 500 ml de lapte ci 4 linguri de zahar. Dupa aceea, biscuitii se pun intr-un vas si se toarna laptele cu zaharul incalzit, pentru a se inmuia. Biscuitii se aseaza in tava pe doua straturi, unul langa altul.
Se sparg cele 5 oua pentru a se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine pana devin pastoase si se amesteca cu laptele ramas, cu faina, 5 linguri de zahar, vanilie si stafide. Compozitia astfel obtinuta se clocoteste la foc mic si se amesteca pana se obtine o textura similara cu ciulamaua.
Compozitia se toarna peste stratul de biscuiti. Crema se acopera, apoi, cu un alt strat de biscuiti inmuiati in lapte.
Sursa: culinar.bzi.ro
Dupa aceea, albusurile se bat spuma, se adauga 8 linguri de zahar. Intre timp, pe foc se topesc 3 linguri de zahar, avand grija sa nu se amarasca. Acesta se adauga peste albusurile batute spuma, treptat, amestecand incontinuu pana se topeste.
Se obtine, astfel, o glazura, care se adauga uniform peste ultimul strat de biscuiti, iar tableta de ciocolata se rade deasupra.
Delicioasa prajitura cu biscuiti se tine la cuptor pret de 30-40 de minute, avand grija sa nu se arda.
Se serveste rece, impreuna cu un pahar de vin rosu. Pofta buna si Sarbatori Fericite!