Personalitatile din spatele mancarilor: cine sunt cei mai mari inventatori ai artei culinare

Personalitatile din spatele mancarilor: cine sunt cei mai mari inventatori ai artei culinare

Fiecare preparat, indiferent ca ar fi un fel principal, un desert sau un ceai, are in spate o personalitate de seama care a dus o profunda activitate creativa. Personalitatile din spatele mancarurilor, prin munca lor asidua, dar si prin succesul repurtat la nivel mondial pot fi chiar asemanate vedetelor.

Te-ai gandit cumva cine este creatorul ceaiului Earl Grey sau cine a creat celebra salata Caesar? Raspunsurile sunt foarte simple si le vom afla in continuare, parcurgand acest articol.

Cand ne place ceva cu adevarat, avem tendinta de a ne purta putin ciudat. Ba chiar, din cand in cand, suntem atat de mandri si posesivi, incat ne denumim descoperirile cu propriile nume. La fel se intampla si cu mancarea. foodpanda.ro a selectat cele mai cunoscute feluri de mancare botezate de personalitati celebre.

Asa ca data viitoare cand mancati pizza sau un alt preparat cu istorie, imaginati-va povestea pe care le au personalitatile din spatele numelui si s-ar putea sa aveti parte de o experienta regala.

Personalitatile din spatele ceaiului Earl Grey

Ceaiul negru Earl Grey si checul Victoria sunt cele mai faimoase preparate britanice cu istorie. Ceaiul Earl Grey a fost denumit dupa Charles Grey, al doilea conte de Grey si prim ministrul Marii Britanii intre anii 1830 si 1834. Ceaiul se distinge printr-o aroma aparte de bergamota, care, la momentul aparitiei, a fost privita ca noua si captivanta. Producatorul de ceaiuri Twinings, care isi asuma brandul Earl Grey, afirma ca “Povestea spune cum Contele Grey a primit cutii intregi de ceai de la un chinez mandarin. I-a placut atat de mult, incat l-a adus acasa si le-a cerut celor de la Twinings sa recreeze ceaiul pentru uzul sau personal”.

Personalitatile din spatele sponge cake

Copil fiind, regina Victoria nu avea voie sa manance dulciuri. Cand a devenit regina, lucrurile s-au schimbat in intregime: saptamanal, fiecare resedinta regala primea de la bucataria Buckingham Palace un pachet generos cu produse de patiserie, care includea: 16 chechuri de ciocolata, 12 chechuri simple, 16 biscuti fondanti, un tort regal si un tort de orez. Regina Victoria a domnit 63 de ani, timp in care o lista lunga de preparate i-a imprumutat numele, insa pare perfect natural ca cel mai iubit desert pentru ceai din Regat sa ii poarte, cu mandrie, numele.

Astfel, aceasta celebra regina a devenit, vrand nevrand, una dintre personalitatile din spatele unor alimente indragite in intreaga lume.

Salara Caesar

Chiar daca ne vine sa credem sau nu, aceasta salata faimoasa nu a fost denumita dupa imparatul roman. Este o confuzie comuna, dar, in realitate, salata a fost inventata de Caesar Cardini, un proprietar de restaurant mexican din Tijuana. La finalul weekend-ului de 4 iulie 1924, Caesar a servit finger food pe un platou cu frunze aromate cu usturoi. Cu timpul, a inceput sa taie frunzele si sa le serveasca sub forma de salata.

personalitatile din spatele
Sursa: YouTube

Preparatul si-a castigat faima printre celebritatile de la Hollywood care vizitau Tijuana.

Pizza Margherita

Una dintre personalitatile din spatele mancarurilor se leaga de numele celebrei pizza Margherita. Nu foarte muti dintre noi cunosc faptul ca Margherita, una dintre cele mai comandate specialisti de pizza din intreaga lume, poarta numele unei regine.  Intr-o vizita la Napoli in 1889, reginei Margherita de Savoia i-a fost servita aceasta pizza doar cu rosii, busuioc si mozzarella, in culorile steagului italian.

Mai stii si tu numele altor personalitati din spatele altor mancaruri cu traditie? Te invitam, daca voiesti, sa completezi aceasta lista!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook