cupio.ro/

Vedeta sau sefa: tu cum te caracterizezi din acest punct de vedere?

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Vrei sa devii mare vedeta sau sefa? Nu stii care dintre aceste functii corespund sau se pliaza mai bine pe trasaturile tale de performanta? Ai spirit de vedeta, dar totusi personalitatea ta nu este prielnica unei astfel de slujbe? Sau poate ca esti facuta de devii cea mai mare sefa si sa conduci cu multa abitilitate echipa din departamentul sau din firma ta?

Iata, asadar, care sunt aspectele personalitatii tale care te dau de gol sau poate chiar iti sugereaza mult mai bine daca merita sa devii mai degraba vedeta sau sefa.

Autoritatea: vedeta sau sefa?

Daca esti un spirit de autoritar si stii cum sa te impui in fata oamenilor, mai degraba ai aliura de sefa. Un sef care se respecta trebuie sa isi construiasca autoritatea cu foarte mare tact. Mai mult, este esential ca el sau ea sa dea dovada de spirit intreprinzator, sa aiba capacitatea de decizie, de a gestiona activitatile, dar sa si stie sa asculte opiniile sau sfaturile superiorilor. Daca este sa o spunem mai pe sleau, trebuie sa fie acel "yes man" sau "yes woman" sau sa se ghideze dupa zicala " zi ca el si fa ca tine".

Carisma: pentru un aer de vedeta

Daca ai stabilit deja sa devii o mare vedeta, stii deja primul lucru de care sa ai grija si la care sa excelezi. Carisma, acest element nelipsit din arsenalul de trasaturi ale unei vedete, este absolut necesara atunci cand vrei sa ai succes in fata publicului. Si, de nu, sa fii placut si apreciat de catre oameni. Ce-i drept, carisma se castiga in timp. Insa, pe de alta parte, odata castigata, vei avea si publicul la picioarele tale! Asa ca, nu inceta sa ai grija in permanenta de sarmul tau. Asta, indiferent ca vrei sa devii vedeta sau sefa.

Gestionarea activitatii te face mare sef

Un mare sef trebuie sa isi doreasca, cu ardoare, sa poata gestiona intreaga activitate a companiei sau a departamentului din care face parte. Gestionarea activitatii implica, de altfel, si abilitatea de a indeplini la timp, sarcinile date si de a le duce, intotdeauna, la un sfarsit.

vedeta sau sefa?

Sursa: Incont

Coordonarea echipei

Un sef care se respecta va fi intotdeauna capabil sa coordoneze eficient echipa, sa ordone anumite task-uri, cu conditia, insa, de a se face, in acelasi timp, placut, in fata subordonatilor sai. Pentru a te impune, nu este neaparata nevoie sa tipi, sa fii dur sau sa dai cu pumnul in masa. Cu mai degraba sa stii cum sa iti construiesti autoritatea si sa ii faci pe ceilalti sa isi duca la indeplinire activitatea zilnica cu multa diplomatie.

Vedetismul: un impediment in calea unei vieti personale fericite

Daca vrei sa devii mare vedeta sau sefa, nu mai incape urma de indoiala ca timpul alocat vietii personale se diminueaza in defavorea carierei. Si mai mult, in detrimentul unei vieti fericite in familie sau alaturi de partenerul de viata.

Totusi, vedetismul nu inseamna doar orele in sir petrecute pe platourile de filmare sau in studiourile de inregistrare. Daca vrei sa fii vedeta sau sefa, trebuie sa stii sa aloci timp astfel incat intre cariera si viata personala sa existe o imbinare cat se poate de armonioasa.

Pana la urma, tu ce te consideri: vedeta sau sefa! Raspunsul iti apartine in exclusivitate.

 

melimeloparis.ro