Pericolele la care te expui conducand iarna un scuter

Pericolele la care te expui conducand iarna un scuter

Iarna se dovedeste a fi o mare provocare pentru scuteristi! Zapada afanata, gheata, dar si carosabilul alumecos sunt cele mai mari piedici in calea sigurantei condusului pe scuter. Si oare, acum ne vine in minte o intrebare de 1000 de puncte: merita sa iti asumi riscul sa mergi iarna cu scuterul? Asta chiar si daca beneficiezi de piese scutere noi, originale, conforme cu toate normele si standardele de fabricatie!

Pericolul ascuns al iernii

Bucatile de zapada sau de gheata nu doar ca limiteaza la maxim posibilitatea de a gasi un loc de parcare, oricat de mic ar fi el, ingreuneaza procesul de franare, prin micsorarea fortei de frenare la contactul dintre roata si carosabil, ceea ce face ca riscul de alunecare si derapare sa fie maxim. Cu alte cuvinte, daca scuterul constituie singura alternativa de transport pe care o detii, este, asadar, de preferat, sa te gandesti sa gadesti si alte variante mult mai safe. Evidemt, pet imp de iarna este aproape imposibil sa te strecori printre masini. Iar probabilitatea sa te alegi cu luxatii sau fracturi de toate frumusetea tinde spre 100%.

Scuterul: riscuri maxime pe carosabil alunecos

Chiar daca este mult mai ieftin decat mersul cu autoturismul, scuterul este cat se poate un mijloc de transport cat se poate de periculos, care merita sa fie tinut in garaj sau acoperit cu o prelata pe intreg sezonul hibernal. Asta doar daca nu vrei sa aluneci si sa cazi la fiecare 100-200 de metri, sa suferi fracture si, mai rau, sa iti pui in pericol sanatatea si integritatea corporala.

Un alt motiv pentru care este de preferat sa ne axam mai mult pe partea de service si de achizitie de piese scutere noi este faptul ca un astfel de vehicul devine vulnerabil, iar motorul se poate strica. Mai exact, fluctuatiile mari de temperatura sunt cat se poate de daunatoare pentru motor. In conditiile unor temperaturi extreme de scazute si in conditii atmosferice vitrege, motorul se poate contracta-dilata foarte usor!

scuter
Sursa: Bimax.ro

Nu in ultimul rand, te sfatuim sa fii precaut si sa nu incerci sa iti asumi riscuri fara rost in aceasta iarna dintr-un motiv extrem de simplu. Vei ingheta dupa doar 10 minute! Asta daca nu esti cumva echipat cu imbracaminte si incaltaminte impermeabila! Insa, ma indoiesc ca acest lucru va avea roade, in conditiile in care, in Bucuresti, temperaturile coboara dimineata chiar si pana la -10 sau chiar -15 grade C. Combinat cu vantul, senzatia de frig se accentueaza.

De aceea, cu toata casca de protectie si costumul, manusile foarte groase si geaca antivant, este putin probabil sa manevrezi scuterul in conditii de siguranta, fara a pune in pericol sanatatea celorlalti participant la trafic.

Iarna: marea provocarea a pieselor de scuter

Se pare ca luna ianuarie este rezervata cu predilectie lucrarilor de mentenanta si service, in vederea pregatirii noului sezon. De aceea, cumpararea din timp a pieselor de scutere te scuteste de un stress suplimentar. Un scuter pregatit din timp va fi mult mai eficient pe timp de vara.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook