Destinatii turistice de iarna –idei de Craciun si Revelion pentru persoanele buget redus

Destinatii turistice de iarna –idei de Craciun si Revelion pentru persoanele buget redus

Cele mai cunoscute destinatii turistice de Craciun –Viena

Viena, se incadreaza, cu siguranta, in topul acelor destinatii turistice preferate de Craciun, dar si de Revelion.

Craciunul si Revelionul sunt prilej de sarbatoare si petrecere a timpului liber, alaturi de cei dragi. Desi se poate spune ca sarbatorile de iarna se petrec in familie, iar Revelionul cu prietenii, daca dispui de ceva banuti poti alege sa mergi in aceste zile in destinatii turistice care mai de care mai cunoscute sau exotice.

Si cum Europa este la indemana tuturor, iti sugeram doua dintre acele destinatii turistice clasice ale sezonului, care, pe langa faptul ca se afla la doar 1200-1400 de km de granitele tarii noastre, au un farmec aparte si dispun de atractii turistice care te vor lasa cu gura masca. De aceea, agentiile de turism au inclus, in programele lor, circuitele turistice de iarnă.

Asadar, de ce sa nu ai parte de o atmosfera romantica, sa fii tratat si servit regeste la cele mai renumite restaurant, sa fii cazat la hoteluri de lux si sa scapi de grija pregatirii preparatelor traditionale pentru cele două zile importante din an?

Prima dintre aceste destinații cunoscute din sezonul de iarna, disponibile persoanelor ce au un buget redus, si nu numai, este Viena, unde ai posibilitatea de a alege  un circuit clasic cu autocar modern, din categoria seriei Crăciun la Viena autocar, unde, ai incluse, pe langa transport, 5 nopti de cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele, in zone centrale capitalelor Ungariei si Austriei, o cină festivă in ziua de Craciun, turul Vienei, dar si al Budapestei, precum si un bilet la Concertul Extraordinar de Craciun al Wiener Hofburg Orchester la Palatul Imperial Hofburg. Pe langa alte atractii turistice, cum ar fi celebrul Palat Schönbrunn, Catedrala Sfantul Stefan, simbolul orașului, Viena este un oraș boem, extrem de elegant si cu oameni civilizati si primitori.Viena – un oras pe care nu te-ai plictisi sa il vizitezi

Acum, pentru ca tot am adus in discutie frumoasa capitala a Austriei, Viena, orașul valsului, situat pe cursul mijlociul al celebrei Dunarea”albastra”, dupa titlul unui renumit vals al lui Johann Strauss, a fost intemeiat in perioada Evului Mediu si a fost, pe rand, capitala Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana (secolele X-XII), a Imperiului Austriac (secolele XIV-XVIII), iar, intre 1867 si 1918 a fost centrul administrativ al Imperiului Austro-Ungar, deci cea mai importanta urbe din centrul Europei timp de multe secole la randul.

Desi, in anul 1683, Imperiul Otoman a incercat sa cucereasca aceasta minunata capitala, actiunea turcilor a fost respinsa de catre armatele ruso-austriece, orasul rezistand cu un succes remarcabil și dezvoltandu-se, in continuare.

destinatii turistice de iarna: Viena
Sursa: christiantour.ro

Cele mai insemnate puncte de interes ale orasului sunt, pe langa Palatele Imperiale Schönbrunn si Hofburg, catedrala Sfantul Stefan, construita in secolul al XII de catre ducele de Habsburg Rudolf al IV-lea, care i-a pus piatra de temelie in anul 1359. Aceasta este astazi cea mai impozantă constructie in stil gotic din Austria, are 107 metri lungime si 34 de metri latime. Domul este prevazut cu 4 turle, cea mai inalta fiind cea sudică, ce masoara 136,44 metri. Se poate urca direct pe acoperis, parcurgand 343 de trepte, iar imaginea care ti se va arata este, realmente, impresionanta.

Farmecul Austriei se resimte in cadrul Turului Pietelor de Craciun

Daca, insa, iti doresti ceva aparte, unde sa ai ocazia sa explorezi mai multe orase atragatoare ale Austriei, poti opta pentru Turul Pietelor de Craciun din Austria, dar si pentru un tur panoramic al oraselor Innsbruck, Salzburg si Munchen (capitala Bavariei).

 Iar, pentru ca ditractia sa fie maxima, vei avea posibilitatea efectuarii unei excursii de o zi la Kitzbuehel si Zell am See, doua dintre cele mai renumite statiuni turistice din aceasta tara si considerate a fi ”perlele Alpilor Austrici”, in primul rand, datorita infrastructurii, iar, in al doilea rand, datorita partiilor de schi destinate, in special sportivilor profesionisti, unde, se desfasoara, anual, cele mai mari concursuri organizate de Federația Internațională de Schi.

destinatii turistice de iarna: Innsbruck
Sursa: anatomie-innsbruck.at

Dintre orașele Austriei ce merita a fi admirate, se remarca, in primul rand, Innsbruck, capital Tirolului, situat in partea de SV a Austriei, ce are o populatie de aproximativ 140000 de locuitori, dar si Salzburg, oras din V Austriei, cu o populatie de 150000 de locuitori, situat la granita cu Germania. Este orasul in care s-a nascut Mozart si un important centru cultural, fiind al patrulea oras ca marime.

Destinatii turistice: Revelion la preț accesibil la Praga

Daca dispui de un buget suficient pentru a petrece noaptea dintre ani in afara tarii, dar, in acelasi timp, nu doresti sa cheltui o suma impresionanta de bani, iti recomandam, cu cea mai mare caldura, programul de Revelion la Praga cu autocarul.

Praga este una dintre acele destinatii turistice preferate de Revelion.

Pentru doar 399 de Euro, beneficiezi de 7 nopți de cazare la hoteluri de lux de 4 stele, mic dejun, tururi panoramice a patru capitale central-est europene, dar si o serie de programe folclorice si artistice.

Praga, denumit ”orasul de aur”, are o populatie de aproximativ 1,6 milioane de locuitori si este situat pe malul raului Vltava, in Boemia Centrala. Este un oras captivant, elegant si atragator, cu constructii in stil gotic si baroc si este un amestec de arta, muzica, opera, film, istorie si multa cultura.

destinatii turistice Revelion: Praga
`

Din anul 1966, nucleul central al orasului a fost inclus in Patrimoniul International UNESCO. Strazile micute si intortocheate, Piata Vechiului Oras, Castelul din Praga, Podul Carol , ”Golden Lane” si Catedrala Sf Vit se numara printre cele mai importate puncte de interes ale acestei urbi medievale.

Daca nu am fost suficienti de convingatori, va mai spunem doar că aceste destinatii turistice de iarnă va readuc acasa mai plini de viata, mai energici si mai bine pregatiti pentru trecerea in viitorul an.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook