O reteta de papanasi cu morcovi si branza se poate dovedi o inovatie gastronomica de exceptie. Fie ca esti o bucatareasa iscusita sau daca te initiezi in tainele culinare, merita sa incerci, pentru tine, familia ta sau chiar pentru musafirii tai cei mai pretentiosi o reteta formidabila, noua si extrem de atractiva.
Daca te-ai saturat de clasicii papanasi, poti incerca cu incredere si aceasta reteta de papanasi cu morcovi si branza inedita. Astfel, iti poti surprinde si rasfata familia sau invitatii pofticiosi, care adora delicatesele culinare si savoarea unui preparat pregatit in casa.
Asadar, sa pornim la drum si sa ne apucam de treaba! Nu inainte de a face, insa, lista cu ingredientele care ne sunt absolut necesare in prepararea retetei de papanasi cu morcovi si branza.
Avem, deci, nevoie, de 15 grame de zahar, 10 grame de unt, 1 ou, 30 de grame de faina, 150 de grame de branza de vaci, 15 grame de morcov si 30 de grame de smantana.
Sa trecem mai departe la cel mai sofisticata, poate, etapa, aceea care vizeaza prepararea acestei grandioase retete.
Se spala morcovii, se rad si se taie ca fideaua, apoi se pun la fiert inabusit cu 5 g unt si 2-3 linguri de apa.
Dupa ce s-au inmuiat si apa a mai scazut, se lasa sa se raceasca, se strivesc, apoi se amesteca cu branza data prin sita, 15 g faina, zaharul, ou si 10 g smantana.
Din compozitia obtinuta se fac turtite, se dau prin faina, se aseaza pe o tava unsa cu unt, se acopera cu restul de smantana si se coc la cuptor. Se servesc fierbinti.
daca este vara, nu ezitati sa adaugati deasupra, cateva visine sau cirese pentru a "condimenta" un pic gustul fascinant.
Va dorim pofta buna la sarvurat cele mai alese bucate!
Si, nu uitati, sa aveti in continuare o iarna minunata si sa mai aveti timp pentru a prepara, ori de cate ori va doriti, aceasta minunata reteta de papanasi cu morcovi si branza!