cupio.ro/

Painea pe care o consumam- cat de buna este?

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Painea-un aliment nelipsit la romani

Se stie ca painea este un aliment de nedespartit de la orice masa a romanilor, indiferent ca este realizata din faina alba sau intermediara. Este utilizata la aproape toate mesele principale ale zilei, obicei alimentar care nu este insa specific locuitorilor occidental. Cu toate acestea, ea a provocat, de-a lungul timpului, o serie de discutii contradictorii intre nutritionisti cu privire la beneficiile pe care le are asupra sanatatii omului. Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca produsele de azi contin afanatori, ce sunt foarte toxici.

Exista, totusi, intrebarea: painea ar trebui exclusa complet din alimentative? Evident ca nu. Si cel mai serios motiv ar fi ingredientele de baza, graul si orzul, ce contin vitamina B. In al doilea rand, desi contine aditivi toxici, aceste ingredient ofera organismului o varietate de carbohidranti, fibre si proteine. Asadar, acest aliment reprezinta un bun suport nutritional care nu ar trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra.

Cerealele sunt foarte bune pentru metabolism

Painea-un aliment nelipsit

Sursa: en.wikipedia.org

Conform parerilor specialistilor publicate in articolul “Este bine sa mancam paine? Afla care este cea mai buna faina pentru paine”, de pe yve.ro, produsele din cereal sunt excelente pentru buna functionare a metabolismului, deoarece asigura energia necesara desfasurarii unor activitati solicitante de-a lungul intregii zile. Mai mult decat atat, fibrele continute de faina integral contribuie la imbunatatirea tranzitului intestinal.

Ce tip de faina sa alegem?

Sursa: en.wikipedia.org

Raspunsul la aceasta intrebare poate starni o controversa. Este evident faptul ca faina integrala ofera o calitate nutritional sporita comparativ cu cea alba. Insa, faina alba este preferata de majoritatea populatiei.

Pe scurt, painea alba este obtinuta dintr-o faina rafinata, adica bobul de grau a fost supus unui porces de prelucrare in urma caruia a fost eliminate invelisul extern. In plus, a pierdut si o buna parte din substantele sale nutritive. Desi este mai moale, mai prietenoasa cu cei care nu au o dantura grozava, ea este lipsita de multe din caracteristicile fainii integrale.

melimeloparis.ro