Lucrari de gradina la inceput de primavara! Cand sa plantezi gazonul?

Lucrari de gradina la inceput de primavara! Cand sa plantezi gazonul?

Luna martie este perfecta pentru plantarea gazonului. Asadar, daca iti doresti sa ai o curte verde, si sa te plimbi prin iarba deasa, trebuie sa te apuci de treaba. Iata cum se planteaza gazonul, in seminte.

Gazonul: perioada de plantare

Gazonul se planteaza primavara sau toamna, cand temperaturile sunt scazute. De preferat este sa fie semanat primavara, ca sa prinda radacini zdravene, altfel in timpul iernii poate ingheta.

Pregatirea terenului

Terenul se va sapa foarte bine si se va plivi de buruieni. Se indreapta apoi solul cu ajutorul unei greble si se indeparteaza orice buruiana ramasa in urma, crengute uscate, radacini sau frunze.

Daca solul din gradina ta este argilos, se adauga un strat subtire de nisip pentru a creste permeabilitatea.

Se planteaza apoi semintele de gazon, avand grija sa fie distribuite uniform. Dupa semanare, se uda solul foarte bine pentru ca semintele sa adere la sol si sa incolteasca rapid.

Ca regula generala,  gazonul nu se seamana in zilele in care bate vantul, deoarece semintele sunt foarte usoare si vor fi luate rapid de vant. In acest caz, se va constata existenta unor petice de pamanat fara iarba si petice in care aceasta este mult prea deasa.

Cum se uda gazonul?

Odata ce semintele incep sa rasara, gazonul trebuie udat de doua ori pe zi. De preferat dimineata si seara. Terenul trebuie sa fie in permanenta umed, in caz contrar gazonul se va usca rapid.

gazonul
Sursa: Compari.ro

In primavara, odata cu venirea caldurii, va creste ritmul udarii pentru a asigura apa necesara dezvoltarii plantelor.

Totusi, daca acesta este suficient de mare pana cand intram in vara, va fi suficient de rezistent pentru a face fata zilelor toride. De altfel, udarea nu se recomanda in miezul zilei, ci dimineata sau seara, cand razele soarelui sunt mult mai blande.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook