Lucrarile de primavara din gradina noastra!

Lucrarile de primavara din gradina noastra!

Locuiesti la curte! Cu siguranta ca aparitia primelor raze de soare blande, dezmortirea si reinvierea vegetatiei iti trezeste suflul si te imbie sa realizezi cateva schimbari notabile in gradina ta! De aceea, odata cu sosirea primei luni de primavara, acum este ocazia perfecta pentru a demara lucrarile de primavara in micuta gradina pe care o detii!

Inainte de incepe efectiv munca de sadire, cultivare si culegere a roadelor pamuntului, este bine sa alocam ceva mai mult timp detaliilor care poate ne scapa din vedere. Pentru inceput, stabilirea prioritatilor, verificarea uneltelor si planificarea etapelor de urmat in gradinarit sunt esentiala atunci cand ne propunem sa obtinem rezultatele dorite!

Inceputul lunii martie este astfel dedicata pentru a face un pic de ordine printre uneltele mestesugaresti, pentru a repara obiectele stricate din gospodarie, pentru a ascuti cutitele din clestii sau pentru a verifica furtunul de gradina, robinetii si rezevele de sfoara pentru legat pomii.

Pregateste pamantul pentru a primi noile plante!

Nu poti demara lucrarile de primavara fara a pregati mai intai terenul. Rezerva-ti, asadar, cateva zile pentru a ara solul si a afana bucatile de pamant rezultate. Apoi, ar fi util sa cumperi ingrasamant chimic pentru a imbunatati productia de legume sau pentru ca florile de gradina sa aiba un colorit de invodiat. Trateaza solul sau ghivecele de daunatori, pentru ca plantele rasadite sa radieze mai apoi de fericire! Administrarea de ingrasaminte de azot sporeste frumusetea plantelor prin frunze. In schimb, aplicarea de ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu sunt aliatul de nadejde pentru radacinile puternice ale plantelor care infloresc din abundenta.

In mod natural, solul se poate fertiliza cu gunoi de grajd, muschi de turba sau compost, bineinteles daca dispui de aceste ingrediente minune.

Incepe sa sadesti!

lucrarile de primavara: sadirea plantelor
Sursa: adevarul.ro

Asa cum primavara reprezinta inceputul unei noi ere, asa si saditul reprezinta momentul zero din care se naste o plante. Planifica-ti ce flori, legume, etc, iti doresti ca sa iti coloreze minunata ta gradina. Nu uita de gazon si de legumele timpurii, acum este momentul! In plus, daca ai reusit sa cumperi cativa bulbi de zambile, planteaza-i pentru a ne bucura, mai departe, de florile lor parfumate. Adauga si un mar, cativa caisi, ciresi sau visini, pentru a completa tabloul unui gospodar desavarsit! Poti incerca sa ai o parcela cu un gazon frumos aranjat, unde tu si copii tai va puteti juca pe toata perioada verii!

Lucrarile de primavara in casa, pod, garaj

Lucrarile de primavara in casa ar trebui sa vizeze atat locuinta, cat si dependintele. Podul, garajul trebuie si ele verificate si curatate. Arunca obiectele invechite din pod sau garaj, pe care intentionezi sa nu le mai folosesti. Pregateste beciul pentru noua recolta de vin de anul acesta.

Daca te apuci din timp, vei fi cu siguranta pregatit pentru lucrarile de primavara si pentru sadirea rasadurilor la momentul cuvenit. Poti opta pentru construirea si ridicarea unor solarii daca doresti sa te bucuri mai repede de gustul aromat al culturilor sau fructelor pe care le-ai ingrijit cu atata truda.

Curata copacii de crengile uscate, toaleteaza-i si ocupa-te de butasirea plantelor. Muscatele, trandafirii sau petuniile infloresc in acesta minunata perioada!

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu