Copiii nostri au nevoie de o dieta alimentara care sa le asigure o dezvoltare fizica corespunzatoare, precum si o buna functionare a metabolismului si un sistem de aparare a organismului puternic. In momentul in care dorim sa facem meniul zilnic pentru un copil, este indicat sa ne asiguram ca in hrana sa se afla o proportie corecta de nutrienti, vitamine, minerale si grasimi “bune, dupa cum aflam de pe pagina de internet desprecopii.com.
O mancare echilibrata pentru cel mic include introducerea unei cantitati necesare de cereale, cartofi, fructe si legume, protein si calciu. Consumate de catre acesta in proportii aproximativ egale, ii va aduce, cu siguranta, sunbstantele esentiale pentru mentinerea sanatatii si a vitalitatii.
Pe langa alimente, parintii sunt sfatuiti sa tina cont ca el trebuie sa primeasca si o mica cantitate de grasimi sanatoase si de dulce.
Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu si anume pentru faptul ca o alimentative adecvata este responsabila pentru starea de sanatate a acestuia. O dieta alimentara echilibrata este, deci, esentiala, pentru mentinerea sanatatii si energiei zilnice a copiilor.
In primul rand, carbohidratii esentiali, precum cartofii, orezul, pastele si cerealele sunt asimilate de corp pentru a forma propria sa sursa de energie, glucoza, iar acestia trebuie sa ocupe proportia cea mai mare din necesarul zilnic. Totusi, tinand cont ca majoritatea acestor alimente sunt procesate si rafinate, vor cauza copiilor semne de agitatie, hiperactivitate, oboseala si lipsa concentrarii. Ele trebuie inlocuite cu cele nerafinate, cum ar fi painea si cerealele integrale, care aduc un aport sporit de fibre, vitamina B , fier, magneziu si zinc, care sunt adevarate surse de energie. O dieta alimentara bogata in acesti nutrienti este tot ce au nevoie copii pentru a se dezvolta intr-un mod cat mai armonios.
O dieta alimentara sanatoasa pentru copii trebuie sa includa macar 3 portii de fructe si legume bogate in vitamine si minerale, care sa ajute la pastrarea unui sistem imunitar puternic, capabil sa tina la distant virusii si bolile. Medicii ne sfatuiesc sa includem zilnic o gama cat mai larga din aceste produse si sa nu ne concentram doar asupra unuia singur.
Alimentele precum carnea slaba, pestele, lactatele, ouale, nucile si semintele, dar si fasolea contin cantitati mari de proteine si sunt vitale pentru dezvoltarea, cresterea si refacerea tesuturilor, a pielii si muschilor, ne informeaza nutritionistii. De aceea, trebuie sa faca, neaparat parte, din dieta zilnica. Aceste alimente compun, deci, o dieta alimentara echilibrata.
Pe langa acestea, nu trebuie sa uitam nici de acizii grasi esentiali, omega 3 si 6, care ajuta la construirea celulelor sanatoase, dezvoltarea creierului si indeparteaza alergiile. Ele sunt intalnite in peste precum macrou, somon, sardine, fasole, legume verzi, nuci, cereale integrale, seminte de in, masline si ulei de masline.