O cana de ciocolata calda este un adevarat miracol pentru energia intregului tau organism. Te energizeaza, regleaza tensiunea arteriala, este un bun suport contra dementei si a memoriei, scade riscul de cancer si diabet si amana imbatranirea pielii.
In primul rand, potrivit celor scrise de doamna doctor Virginia Faur in lucrarea ”Un brevet de viata lunga”, ciocolata este considerata o bautura divina , care te ajuta sa devii mai rezistent si sa lupti impotriva oboselii. O ceasca din aceast miraculos si delicios leac iti permite sa fii bucuros toata ziua. Pofta de viata vine imediat si in timp ce savurezi acest remediu natural, extrem de aromat. Atunci cand te cuprinde tristetea, ne mai spune doamna doctor, nimic nu se poate compara cu acesta ceasca a sanatatii.
Substanta secreta continuta de ciocolata calda este feniletillamina, care reprezinta o clasa de substante pe care organismul le produce atunci cand iubim. De asemenea, in compozitia sa se mai gaseste si anandamida, cunoscuta drept o endorfina canabinoida, denumita si substanta chimica a fericirii, pe care corpul nostru o produce in mod natural dupa 30 de minute de miscare ( fie doar si mers pe jos).
In al treilea rand, cacaoa este bogata si in serotonina triptaminica, principalul neurotransmitator al corpului uman care indice starea de fericire, reduce anxietatea si imbunatateste scutul neurologic si fiziologic de autoaparare contra stresului. Retine faptul ca daca ai un nivel ridicat de serotonina in corp, te vei simti bine, chiar daca intreaga lume s-ar prabusi. Daca nu dispui de suficient hormon, te vei simti ingrozitor, fara nici cel mai mic motiv.
Consumul regulat al alimentului contribuie la subtierea sangelui si la relaxarea vaselor si diminueaza procesul inflamator. Proteajeaza inima din punct de vedere fizic, mental si spiritual.
Ceasca fericirii este si cea a sanatatii, dupa cum ne spun doctorii, asa ca o cana de ciocolata calda ofera protectie creierului impotriva dementei si stimuleaza memoria, datorita antioxidantilor numiti flavanoli continuti in cacao. Exista dovezi certe ca declinul memoriei la varsta a treia se produce din cauza unei regiuni specifice a creierului, iar flavanolii pot sa stimuleze functia cerebrala specifica ce are legatura cu memoria.
Pudra de cacao contine mai multi antioxidanti decat vinul rosu, afinele, rodiile si goji la un loc, care protejeaza ADN-ul de leziunile produse de radicalii liberi. Unul din tipurile de cancer tinut la distanta de catre ciocolata calda este cel intestinal.
Datorita magneziului si zincului, scade si riscul aparitiei diabetului zaharat. Magneziul este esential in procesul transformarii glucozei in energie. Cu cat nivelul de magneziu din organism este mai mare, cu atat riscul inflamatiei si cel al rezistei la insulina scade.
Un consum regulat de cacao contribuie la imbunatatirea aspectului pielii si la amanarea procesului de imbatranire, gratie antioxidantilor care grabesc regenerarea celulara, imbunatatesc tranzitul intestinal, detoxifica ficatul si protejeaza pielea de efectele nocive le radicalilor liberi. In plus, aceasta ar putea fi o alternativa sanatoasa la cafeaua de dimineata.
Ca o concluzie, consumul constant de ciocolata calda are efecte benefice asupra sanatatii intregului corp si ajuta la mentinerea unei pieli mai catifelate, elastice si fara riduri.