Ati amenaja casa si gradina poate fi, uneori, o adevarata provocare! Si nu, in principal, din lipsa ideilor de a-ti face casa si gradina sa arate cu adevarat splendid, ci mai ale din pricina faptului de a putea pune aceste idei in practica.
Iata, asadar, 5 sfaturi pentru a-ti amenaja, ca la carte, casa si gradina:
Sa folosesti culori inchise pentru amenajarile din casa este o idee excelenta in ciuda faptului ca oamenii au tendinta de a fugi de orice culori inchise pentru casa si gradina. De aceea, de cele mai multe ori, aleg nuante calde si pastelate pentru piesele de mobilier si pereti, dar si pentru podele.
Deci,acum poti iesi un pic din tipar si incerca o solutie mai putin conformista. O sa ramai suprins sa descoperi ce farmec aparte au culorile inchise si ce efect minunat dau solutiile oferite de culori inchide pentru casa, atata vreme cat sunt folosite cu masura in combinatii potrivite si alegand culorile de accent potrivite.
Culorile inchise pentru casa si gradina ofera un aer cald, linistit si intim incaperilor. Unele culori considerate ca fiind nuante inchise pot sa fie o adevarata bucurie pentru casa si pentru gradina, dar si pentru cei care locuiesc intransa.
Cel mai important aspect la care sa te gandesti cand alegi nuante de culori inchise este sa realizezi ca poti oferi un ton cald si autumnal pentru casa si gradina ta.
Covorul, perdelele, husa pentru canapea, un covoras, paturile sau cuverturile pot “inchide” nuantele dominante din casa si pot da acest aspect echilibrat pe care il aduc toate aceste culori inchise pentru casa.
Din punctul de vedere al specialistilor, cele mai reusite combinatii de culori inchise pentru casa si gradina ta sunt altbastrul intens, cu mov sau rosu. Daca ne gandim ca putem introduce verdele smarald sau maro cu castaniu si rosu grena cu gri intens, combinatia este cat se poate una de reusita pentru a fi in ton cu caracteristicile anotimpului de toamna.
O alta combinatie extrem de profitabila este cea intre portocaliu si maro intens, dar si mov dur cu tonurile plumburii si nuantele de visiniu intens.
Pentru a mai indulci atmosfera, poti incerca sa folosesti culori inchise in casa cu alb, nuante metalice, galben si verde viu.
In mod paradoxal, bleumarin a devenit o culoare tot mai in voga in randul specialistilor in constructie si design interior. De aceea, nu ar trebui sa te sfiesti sa apelezi la ea sau sa o folosesti in combinatie cu alte nuante mai vii.
Stilistic vorbind, bleumarin este o culoare rece, asociata cu eleganta, puterea, increderea, autoritatea, inteligenta si stabilitatea. Desi este o culoare sofistica, poate fi folosita cu succes in orice locuinta, indiferent de stilul acesteia.
Pentru a conferi locuintei un aspect mai dramatic, primul pas ar fi sa zugravesti in bleumarin. Recomandarea designerilor de interior ar fi sa alegi un perete de accent, fie in spatele canapelei, fie in spatele patului.
Se pare ca nu este chiar asa! Mai ales daca stii cum sa o introduci in locuita ta. Rosul este o culoare pe care multi o evita atunci cand isi amenajeaza locuinta, de teama ca aceasta sa nu fie prea tipatoare. Este, prin traditie, o culoare pasionala si indrazneata, care poate fi introdusa totusi cu bun gust si fara sa sara atat de mult in ochi.
Expertii recomanda introducerea culorii in hol sau camera de zi. Se poate utiliza imn diverse decoratiuni, precum ramele foto, ilustratiile, lumanarile parfumate sau materialele textile, precum draperiile sau pernutele decorative.