Calatoriile- 6 motive serioase sa vezi locuri noi

Calatoriile- 6 motive serioase sa vezi locuri noi

Fie ca esti singur sau esti intr-o relatie cat se poate de serioasa, calatoriile si descoperirea unor noi locuri te ajuta sa traiesti noi experiente.

De cele mai multe ori, stres-ul cotidian si viata aglomerata din marile orase sunt doua motive cat se poate de serioase care sa te convinga ca trebuie sa iesi, din cand in cand, din mediul tensionat in care traiesti. Oricat de distractiva si de captivanta ar fi activitatile, zgomotul, poluarea fonica si chimica te imbie sa apelezi la experiente unice si sa vizitezi locuri care sa aiba un impact pentru tot restul vietii. Iata de ce, pentru omul modern, calatoriile au devenit un subiect extrem de dezbatut, iar marii “jucatori” din turism se intrec in a ne bombarda cu oferte dintre cele mai atractive.

Pana nu de mult, calatoriile erau considerate ca fiind apanajul oamenilor instariti, cei cu venituri modeste fiind privati, practic, de acest privilegiu. Putini sunt insa care stiu ca acestea sunt un mod foarte bun de a construi si modela caracterul uman si de a conserva incresrea care te va forma ca persoana, in viziunea psihologilor.

Astfel, iti prezentam mai jos 8 motive pentru care este bine sa calatoresti

1.Esti liber sa iti creezi propriile experiente

calatoriile
Sursa: ro.wikipedia.org

Avand solide cunostinte de geografie, detii libertate maxima pentru a alege itinerariul si pentru a stabili perioasa pe care vrei sa o aloci fiecarei destinatii turistice. Mai mult, experientele traite, vizitele la obiectivele turistice, te pot ajuta sa iti asterni gandurile pe o foaie de hartie si iti consolideaza cunostintele de cultura generala. Apoi, ai o mare libertate de a te intalni cu oameni de diferite culturi si de a experimenta traditiile lor culinare, vestimentare si nu numai.

2. Calatoriile si sanatatea mentala

Prin experientele cu care te confrunti, calatoriile sunt o sursa si un leac care contribuie, indisolubil, la sanatatea mintii. Prin intermediul destinatiilor alese, vei putea adauga perspective noi asupra spatiului, reliefului si mediului inconjurator. Vei cunoaste bogatia naturala inestimabila a unor locuri cu adevarat fermecatoare, care isi vor lasa amprenta pentru o viata intreaga.

3. O mai mare libertate de miscare dintr-un loc in altul

Calatoriile inseamna libertate si spatiu de miscare fara a tine cont de restrictii. Doar bunul plac guverneaza dorinta netarmurita si setea de cunoastere a unor lucruri noi. Calatoria se poate modela dupa bunul plac, caci tu esti cel responsabil de alegerea perioadei de vacanta, cat si a destinatiei dorite. De exemplu, daca iti iei o vacanta de zece zile, ai o ocazie deosebita de a petrece cateva zile la mare si restul la munte. Ori, poti face un circuit al Romaniei, vizitand Bucovina, Maramuresul sau zone mai putin cunoscute din centrul Transilvaniei.

4 Calatoriile- sursa inestimabila pentru a te cunoaste

calatoriile
Sursa: panoramio.com

Calatoriile de unul singur sau insotit de unul din membrii familie iti confera exact acel ragaz pentru a te cunoaste sau pentru a construi relatii stabile in sanul familiei. Experientele cu care te confrunti iti vor permite, deci, sa te respecti pe sine si pe cei din jurul tau, dar si sa te valorizezi. Astfel , vei avea deschisa calea spre o perspectiva unica asupra modului in care poti sa reactionezi si sa te adaptezi unor situatii variate si la oameni cu personalitati diferite.

5. Inveti ca viata este plina de posibilitati

Cutreierand tinuturile natale in lung si-n lat, ajungi sa ai parte de suprize si posibilitati nemaivazute. Toate acestea se vor contopi intr-o experienta extrem de interesanta. Explorarea lumii te ajuta sa traiesti viata, cu bune si cu rele si sa parasesti, cel putin pentru o bucata de vreme, intimitatea caminului personal.

Asadar, traieste-ti viata la maxim si profita de tinerete pentru a exploata minunatiile acestei lumi!

6. Bucuria unei clipe lipsite de grijile zilnice

 

Farmecul pe care ti-l ofera calatoriile iti confera ocazia unica de a savura multe momente minunate in care poti respira usor si fara a avea vreo grija.  Cand esti in vacanta, ai toate motivele sa te bucuri de clipe frumoase, sa te analizezi mai in detaliu, fara a exista vreo presiune sa te gandesti la viitor sau la trecut.

Acum, esti in fata unui moment pe care nu trebuie sa il ratezi, si anume, sinfgura clipa in care esti cu adevarat fericit.

Asadar, indiferent de varsta, daca a cutreiera te face mai fericit, avanta-te cu incredere in acest univers magnific al calatoriilor. Nu lasa timpul sa treaca, pentru ca maine poate fi prea tarziu.

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu