5 alimente care te sprijina in dezvoltarea ta spirituala

5 alimente care te sprijina in dezvoltarea ta spirituala

Hrana sanatoasa si cat mai naturala sunt coordonatele esentiale ale unui corp sanatos. Alimentele curate, ecologice si neprelucrate ajuta la recapatarea energiei si mentinerii vitalitatii organismului. Mai mult decat hrana, hrana are o importanta vitala in special in perioada cresterii. Asadar, dezvoltarea spiritului tau are mare legatura cu ceea ce mananci. De aceea, iti propunem o lista de 5 alimente care sa contribuie la dezvoltarea ta spirituala.

Aceste alimente dovedesc o importanta covarsitoare cu predilectie in timpul perioadelor de schimbare, cat si in cele cu stress, cu un impact emotional ridicat. Cresterea nivelului vibrational se rasfrange direct asupra stabilitatii tale psihice, producand, adesea, o stare acuta de instabilitate emotionala. Visele intense, sensibilitatea fata de ceilalti sunt doua dintre elementele ce caracterizeaza starile puternic emotionale.

Prin urmare, ne propunem sa prezentam pentru dvs o serie de 5 alimente care ajuta la dezvoltarea spirituala.

1. Ulei de masline presat la rece si ulei de cocos-top 5 alimente care ajuta la mentinerea sanatatii psihice

ulei de masline-5 alimente echilibru emotional
Sursa: nasilkolay.com

Atat uleiul de masline presat la rece, cat si cel de cocos sunt bogate in grasimi sanatiase. Acestea favorizeaza activitatea cerebrala si functiile sistemului nervos. Mai mailt, ele contribuie si la dezvoltarea capacitatii intuitive.

Dietatele bogate in grasimi sanatoase favorizeaza inhibitia corticala, calmarea spiritului si echilibru emotional in perioadele de anxietate sau depresie.

2. Cocao Raw

Bogat in antioxidanti si nutrienti, cacao raw se afla, cu siguranta, in lista celor 5 alimente care sprijina dezvoltarea si echilibrul emotional. Favorizeaza imbunatatirea functionarii glandei pineale si a intuitiei.

In plus, este recomandat de catre nutritionisti ca fiind un excelent detoxofiant, eliminand energia toxica si ajutand la curatarea aurei. Este si o buna sursa de energie, echilibrand tonusul fizic si psihic pe parcursul intregii zile.

Nu in ultimul rand, boabele de cacao alunga gandurile negative, fiind alegerea ideala pentru sesiunile de mindfulness.

3. Sfecla rosie

5 alimente purificarea mintii
Sursa: Public Domain Pictures

Excelent vitaminizant, sfecla rosie are proprietatea de a detoxifia organismul si de a curata glanda pineala.

Scapa organisnul de metalele grele si echilibreaza starea de spirit, daca suferi de simptome ale cresterii vibratiei sau daca nu mai esti ancorat in realitatea sarcinilor zilnice.

Asadar, sfecla te ajuta sa fii mai puternic din punct de vedere emotional in jurul persoanelor dificile, care ti macina energia. Contine o cantitate remarcabila de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor. De asemenea, este si un furnizor important de vitamina B, foalati, mangan si potasiu.

Pentru a profita de toti nutrientii, fibrele si efectele sale 100% sanatoasa, consuma in fiecare dimineata un pahar de suc de sfecla preparat in casa. Sfecla cruta este un remediu miraculos, cu efecte sporite comparativ cu varianta gatita, prin care se pierd o sumedenie de substante nutritive.

4. Apa

apa-5 alimente pentru vitalitate
Sursa: commons.wikimedia.org

Intrucat organismul uman este alcatuit in proportie de 70% din apa, cu certitudine ca aceasta se inscrie in topul celor 5 alimente care ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos si a echilibrului emotional.

Apa este cunoscuta din Antichitate pentru proprietatile sale curative. In afara de asigurarea unei hidratari adecvate, apa permite eliminarea energiilor negative si a emotiilor.

In plus, purifica organismul de durerile si ranile suferite in trecut, eliberand emotiile si favorizand incheierea procesului. Hidratarea este aliatul de nadjde in buna functionare a cortexului, responsabil pentru sanatatea intregului sistem nervos.

In opinia multor nutritionisti, apa este vazuta ca elementul vital care ajuta la mentinerea unui nivel constant de energie pe tot parcursul zilei si contribuie la imbunatatirea circulatiei.

5. Ierburile

5 alimente
Sursa: commons.wikimedia.org

Din randul celor 5 alimente benefice pentru spirit nu ar putea lipsi ierburile. Adevarate minunatii ale naturii, ele te ajuta la sporirea abilitatilor psihice, a controlului la nivel vibrational. Din multitudinea de plante deosebite, alege pe cea care te-ar ghida in frumul tau spre armonia sufletului. Ee vindeca si purifica corpul si sunt o sursa inestimabila de elemente nutritive. O parte importanta a lor sunt folosite si in aromaterapie.

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

One thought on “5 alimente care te sprijina in dezvoltarea ta spirituala

Adauga comentariu