Fiecare despartire de o persoana iubita este extrem de dificila, intrucat sufletul tau este nevoit sa se "rupa" de o persoana de care s-a atasat si alaturi de care poate ca a reuist sa construiasca o multime de lucruri frumoase,
Insa, orice despartire reprezinta, totodata, o experienta diferita si persoanala, in acelasi timp, din care ai posibilitatea sa inveti cate ceva din greseli.
Evident, niciodata nu poti anticipa turnura pe care o poate lua o relatie. Te poti desparti, asadar, din o mie de motive. Nepotrivirea de caracter, neintelegerile cu socri, implicarea excesiva a parintilor in relatie, pasiunile diferite, conceptiile despre viata care nu se pot armoniza constituie motive plauzibile care pot produce, oricand, o prapastie ireconciliabila intr-o relatie.
Specistii in relatiile de cuplu au alcatuit, insa, un set de reguli care te vor ajuta sa gestionezi mai usor o despartire, iar "ranile" sa se "vindece" mult mai rapid:
Miscarea este de aur pentru sanatate! Insa, in mod evident, psihologii au stabilit o legatura profunda care poate exista intre miscare si capacitatea mai rapida de a alunga gandurile si sentimentele negative. Chiar daca sa treci printr-o despartire nu este niciodata usor, nu trebuie sa te izolezi de restul lumii si nici sa iti piara cheful de a comunica cu rudele sau cu prietenii dragi. Pana la urma, iesi dintr-o relatie toxica, care ti-a produs stress psihic si fizic, insa nu trebuie sa iti reversi niciodata sentimentele asupra celor din jurul tau!
Orice tip de miscare ajuta la eliberarea endorfinelor din corp, hormoni responsabili cu revitalizarea starii psihice atunci cand te afli cu moralul la pamant.
Esti om ca oricare altcineva, asa ca trauma dupa o despartire nu trebuie ascunsa si nici minimizata. Dupa o despartire, este foarte important sa iti reanalizezi sentimentele, sa iti pui ordine in ganduri, pentru a aborda cu fruntea sus o noua relatie. Asadar, oricat de inconfortabila ti s-ar parea aceasta stare, nu trebuie sa ignori faptul ca te confrunti cu emotiile tale pe care ai datoria sa le traiesti pana la capat.
Nimeni dintre cei din jurul tau nu stiu la fel de bine ca tine emotiile si sentimentele pe care le traiesti. Si, chiar daca ai persoane in jurul tau care iti vor binele, numai tu esti in masura sa iti gestionezi propria situatie si sa ai grija de propriul tau corp si suflet! In perioada de "convalescenta" de dupa o despartire, este recomandat sa faci orice care te bine dispune si iti bucura mintea si corpul! Cumparaturi, o vacanta, o escapada, orice este binevenit pentru conservarea sanatatii mintale!
Daca tu nu ai fost vinovata de despartire, nu este recomandat sa il contactezi si nici sa il urmaresti pe retelele de socializare. In timp, aceasta poate deveni o "ocupatie" chiar "toxica" pentru echilibul tau emotional.
Dupa o relatie de lunga durata, niciodata nu este de preferat sa te aventurezi catre o noua relatie pana ce ranile nu au fost vindecate. Risti astfel sa nu fii pregatita emotional si sa nu te poti bucura de micile placeri oferite de catre noul partener.
Timpul se poate dovedi un sfetnic bun mai ales daca iti propui sa analizezi greselile pe care le-ai facut si pe care ti le propui sa nu le mai repeti. Gandeste-te, asadar, la cum va arata viitorul tau si imagineaza-ti ce iti doresti cu adevarat! Daca este cazul, concentreaza-te, o perioada, mai mult pe cariera, pentru a uita de aspectele negative din fosta relatie.
Pentru a merge mai departe alaturi de un nou partener dupa o despartire dureroasa, este esential sa scapi, pe cat posibil, de lucrurile care iti pot aduce aminte de fosta relatie, inclusiv poze, carti, haine sau locuri frecventate impreuna cu fostul partener!
Poti pastra doar imaginea acelor amintiri frumoase, placute, de care te poti bucura, pe viitor si iesi mult afara de casa, alaturi de cercul de prieteni.