cupio.ro/

4 fructe de padure cu beneficii maxime pentru sanatate

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Este vara si iti doresti sa exploatezi la maxim beneficiile si avantajele nutritionale oferite de cele mai populare fructe de padure. In afara de faptul ca sunt ferite de tratamentele chimice cu efecte adverse asupra sanatatii oamenilor, fructele de padure contin o serie de proprietati nutritive de exceptie, care le recomanda drept cea mai buna sursa de zaharuri si cel mai bun desert pe toata durata sezonului estival.

Concret, atunci cand vorbim despre fructe de padure si despre aportul nutritional obtinut in urma consumului acestora, trebuie sa subliniem fapul ca acestea sunt o sursa inestimabila de antioxidanti si contin cantitati impresionante de vitamina C, vitamina B, vitamina A, vitamina E, cupru, seleniu, zinc, fier si multe alte elemente.

Furnizand un aport nutritional extrem de complex, ele sunt un stimulent excelent al sistemului imunitar si previn infectiile si racelile. Coacazele, afinele, murele sau zmeura sunt, asadar, ideale, atunci cand vrei sa te protejezi de raceli, febra, boli infectionase sau pur si simplu te confrunti cu un sistem imunitar deficitar.

Iata, asadar, o scurta trecere in revista a principalelor fructe de padure care sunt culese cu maxima atentie de pe meleagurile tarii noastre!

Murele

Dintre toate aceste fructe de padure populare in randul romanilor, murele ne cuceresc prin aroma lor puternica si prin gustul dulce-acrisor. Resveratrolul, o substanta cu un puternic efect antioxdant, este, totodata, un pigment care confera culoarea movalie a acestor fructe.

fructe de padure-mure

Sursa:rtv.net

Murele sunt bogate in vitamina C, acid folic, fier, magneziu, contin o cantitate mare de tanin, care le confera un caracter astringent.. De asemenea, contin luteina, ceea ce insemna ca protejeaza pielea si ochii de radiatiile UV. Au un continut ridicat de B: B1, B2, B3, B5, vitamina B6 si sunt bogate in calciu, potasiu, cupru sau sodiu, de aceea, impiedica demineralizarea osoasa.

Detoxifica ficatul si impiedica instalarea stenozei hepatice. Nu in ultimul rand, ajuta la scaderea colesterolului rau si grabesc vindecarea ranilor.

Zmeura

Zmeura face parte din categoria acelor fructe de padure recomandate in curele de slabire si pentru cresterea fertilitatii. Cu un continut de antioxidanti de 10 ori mai mare decat cel al rosiilor, zmeura este unul din acele alimente anticancerigene. Antioxidantii din zmeura incetinesc procesul de imbatranire prin neutralizarea radicalilor liberi din corp.

fructe de padure: zmeura

Sursa: paradisverde.ro

Antocianinele, substante care stau la baza culorii zmeurei, previn infectiile si aparitia cosurilor, in timp ce vitamina B si acidul folic combat depresia. Nu in ultimul rand, zmeura are un continut ridicat de magneziu si potasiu, ceea ce le face utile in prevenirea afectiunilor cardiovasculare.

Coacazele

Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti care ofera multiple beneficii pentru sanatate. Aceste fructe de padure mici, rotunde, dispuse in ciorchine, sunt surse excelente de vitamine esentiale si minerale.

Sarace in grasimi si calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Continutul important de fibre regleaza digestia si trateaza constipatia sau alte probleme digestive. Rosii sau negre, coacazele ar trebui sa se regaseasca frecvent intr-o dieta echilibrata.

fructe de padure: coacaze

Sursa: Wall-Street.ro

Coacazele sunt acele fructe de padure care contin urmatoarele valori nutritionale/ 100 grame:

  • 63 calorii
  • 15 grame carbohidrati
  • 1,5 grame proteine
  • 230 UI vitamina A
  • 55 mg calciu
  • 2 mg sodiu
  • 60 mg fosfor
  • 24 mg magneziu

Coacazele reduc riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare, protejeaza membrele si ochii, prelungesc longevitatea si sunt un excelent tonic nervos si muscular.

Afinele

Afinele sunt bogate in antioxidanti. Totusi, beneficiile afinelor inseamna mai mult decat substantele chimice din compozitia acestora, despre care ati auzit atat de des.

Afinele lupta impotriva bolilor la mai multe niveluri si sunt un instrument pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, utilizate insa insuficient. Stiti probabil despre sucul de afine ca este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar.

fructe de padure: afinele

Sursa: adevarul.ro

Afinele pastreaza integritatea vederii si mentin sanatatea creierului si a intregului sistem nervos. Studiile au indicat faptul ca, consumul a 3 sau mai multor portii de afine pe zi reduce riscul aparitiei degenerescentei maculare asociata imbatranirii (cauza principala a pierderii de vedere la persoanele in varsta), cu aproximativ 36%.

 

melimeloparis.ro