cupio.ro/

Cearcanele: ce boli prevestesc si cum pot fi combatute

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Oboseala? Probleme cu vederea sau pur si simplu o problema de natura estetica? Iata doar cateva dintre manifestarile si afectiunile care se poti ascunde in spatele acestor semne deloc de neglijat: cearcanele.

In ziua de astazi, eforturile sustinute atat pe plan profesional, cat si personal par sa isi puna amprenta asupra functionarii corespunzatoare a organismului, care este tot mai secatuit de resursele primare de energie.

Chiar daca uneori se pot aparea si pe fondul unei predispozitii genetice ceva mai accentuate, nu incape la indoiala ca persistenta lor se datoreaza indeosebi unei grave suferinte a organismului. Mai exact, cearcanele mascheaza prezenta unor afectiuni sau sensibilitati mai mult sau mai putin fatidice pentru corp.

Medicii au reusit sa stabileasca o legatura de cauzalitate intre procesul de oxidare a hemoglobinei si aparitia cearcanelor. Mai exact, este vorba despre acel proces complex prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse. Rezultatul: pielea sensibila si fina, cu predilectie cea perioculara, este impanzita de zone mai mici sau mai amri negre-albastrui, care apar ca efect direct al rupelor vaselor capilare.

Iata, deci, care sunt acele boli pe care le ascund cearcanele si cum pot si ele combatute:

Circulatia deficitara a sangelui

De regula, cearcanele mai mari sau de culoare mai inchisa se intalnesc la persoanele care au un ten mai inchis la culoare, fapt datorat excesului de melanina. Insa, circulatia deficitara si retentia masiva de apa, determina, in mod direct, aparitia asa-ziselor pungi sub ochi. Cearcanele se accentueaza odata cu inaintarea in varsta, cand elasticitatea pielii se diminueaza.

Daca insa descoperim ca cearcanele se datoreaza retentiei excesive de apa, ar trebui sa avem in vedere si consumul de sare. Sarea in exces retine lichidele in organism. Atentie si la fumat, care poate cauza boli de inima, tiroida, renale sau hepatice. Cearcanele mai apar si atunci cand avem nasul infundat permanent, iar venele care dreneaza din ochi in nas se dilata.

Anemie sau afectiuni pulmonare

Culoarea cenusie a cearcanelor poate fi semnul unei anemii sau al unei afectiuni sistemice aparuta pe fondul stress-ului si al oboselii.

cearcanele combatere

Sursa: prafea.blog.hu

Atunci cand cearcanele sunt de culoare albastra, este un motiv suficient pentru a ne alarma si de a urma, urgent,  un control medical. Cu siguranta in spatele lor se poate ascunde vreo afectiune cardiaca sau pulmonara mai severa. De asemenea, cearcanele albastre pot indica si o circulatie sanguina extrem de proasta, in timp ce culoarea rosie este indicatorul unei vascularizari proeminente, care afecteaza persoanele hipertensive.

Cearcanele- combatere

Cea mai simpla si eficienta metoda pentru a combate cearcanele este de a respecta, in primul rand, cele 8 ore zilnice de somn. Indicat este sa dormim intre orele 22:00 si 06:00 dimineata pentru refacerea rapida a celulelor nevoase, dar si pentru acumularea unei cantitati suficiente de serotonina.

Un alt sfat pe care medicii ni-l ofera este sa limitam consumul de alcool, tutun, cafea si dulciuri, care pun la grea incercare functionarea glandelor suprarenale. Pentru a preveni imbatranirea timpurie a pielii, este indicat sa evitam consumul in exces de faina, paste si alte fainoase.

O dieta echilibrata, fara exces de carne, vitaminele B3 si C ne ajuta si ele sa ne mentinem in forma maxima si sa prevenim aparitia pungilor sub ochi si a cearcanelor.

Pentru un ten frumos si stralucitor, putem apela la beneficiile oferite de sucul de castravete, zeama de lamaie, uleiul de migdale sau de masline. Aplicate odata de saptamana, sporesc elasticitatea pielii, hrdrateaza, catifeleaza si estompeaza efectele nedorite provocate de cearcanele proeminente.

 

 

melimeloparis.ro