4 flori de toamna care rezista pana la inghet

4 flori de toamna care rezista pana la inghet

Toamna este anotimpul in care schimbarile rapide de temperatura afecteaza nu doar oamenii, ci si plantele. Transformarile climatice petrecute in ultimii ani au avut o influenta directa asupra intregului ecosistem. In gradina, plantele de toamna sunt extrem de sensibile si vulnerabile, iar zilele cu temperaturi scazute si bruma le pot afecta. De aceea, o gradina frumoasa si somptuoasa va fi aceeas incarcata de flori de toamna care sa reziste pana la primul inghet. Nu doar ca ofera un decor splendid, dar si o atmosfera romantica de neuitat care sa te imbina sa petreci in mijlocul naturii zilele calduroase ale toamnei.

In concluzie, chiar daca cele mai multe plante au nevoie de temperaturi ridicate pentru a se dezvolta, exista insa si soiuri care iubesc mai degraba frigul, ba chiar infloresc abia atunci cand temperaturile incep sa scada.

Iata, deci, 4 dintre acestea:

Clematitele

Ca si aspect, putem afirma ca clematitele rivalizeaza cu zorelele. Cu toate acestea, ele sunt preferate zorelelor ca flori de toamna tocmai din cauza faptului ca au o rezistenta mai mare la temperaturile joase. In plus, zorelele au o durata de viata ceva mai scurta.

clematita; flori de toamna
Sursa: CasaDex.ro

In alta ordine de idei, clematitele sunt o atractie multicolora pentru privirea umana. Florile viu colorate sunt dublate armonios de frunzele verzi. Astfel, aceste plante pot fi regasite in gradina oricarul gospodar de primavara pana toamna tarziu, mai precis pana cand temperaturile ating sau scad sub pragul inghetului.

Planta nu este pretentioasa, asa ca poate creste pe balcon, in ghivece de mari dimensiuni sau spaliere. Nu necesita o mare cantitate de apa, chiar daca sunt nevoite sa treaca peste zilele secetoase de vara.

Cercelusul

Dintre toate, cercelusul este poate una dintre cele mai cunoscute si populare flori de toamna in randul cultivatorilor si iubitorilor de plante. Planta se dezvolta sub forma de tufa stufoasa, inalta, verticala, si are frunze de culoare verde inchis si o multime de clopotei rosii-violet.

flori de toamna: cercelusul
Sursa: Horticultorul.ro

De remarcat este faptul ca o tufa de cercelus poate atinge impresionanta inaltime de 10 metri, iar caracteristicile sale o fac sa fie rezistenta la temperaturile scazute de la finalul anotimpului ruginiu.

Planta se plastreaza la loc imbros si cu o buna circulatie a aerului, pentru a preveni uscarea prematura a frunzelor. Vara se uda des, iar iarna cu moderatie.

Daliile: flori de toamna impresionanta

Nici una din plante nu are un colorit mai spectaculos si un miros mai ametitor decat daliile. Daliile fac parte din acele flori de toamna care trebuie sa faca parte in mod obligatoriu dintr-o gradina colorata. Florile sunt foarte rezistente, chiar daca scaderile de temperatura sunt bruste. Pot fi tinute, deci, in gradina, pana la sosirea brumei.

flori de toamna: dalia
Sursa: Blog Garden Center Ejea

Se adapteaza foarte usor, insa este de preferat ca florile sa nu fie foarte inghesuite, iar pamantul sa fie drenat inainte.

Campanula

Este o alta planta iubitoare de racoare, insa mai putin cunoscuta in randul iubitorilor de plante. De obicei, florile au culoare violet, plantarea lor putand avea loc atat in ghiveci, cat si in gradina propriu-zis.

Infloreste din ianuarie in decembrie, insa pe timpul verii trebuie pastrata in locuri racoroase si umbroase pentru ca frunzele sa nu se usuce.

Asadar, este una din cele 4 flori de toamna care merita sa faca parte din gradina ta!

 

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook