Via Transilvanica este un proiect extraordinar, inițiat de asociația Tășuleasa Social, un ONG cu sediul în pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud. Cu o experiență de peste 23 de ani în organizarea de proiecte de mediu, educaționale, sociale, culturale și sportive, Tășuleasa Social a reușit să adune principalele sale valori în acest proiect ambițios: voluntariatul, grija față de natură și comunitatea.
Via Transilvanica a fost lansat în 2018, marcând centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia, cu scopul de a crea un proiect național cu adevărat reprezentativ pentru unire. „Drumul care unește” traversează zece județe și aduce împreună diversitatea etnică, culturală, istorică și geografică a Transilvaniei și a României. Traseul unește nu doar locurile, ci și oamenii care îl parcurg, consolidând sentimentul de apartenență și comunitate.
Lansarea oficială a proiectului a avut loc în Piața Cetății din Alba Iulia, unde partenerii și susținătorii au semnat memorandumul, marcând începutul unei călătorii care se anticipa a dura cel puțin zece ani. Primele etape au vizat județul Bistrița-Năsăud, urmate de amenajarea capetelor drumului în Bucovina și județul Mehedinți. Această acțiune simbolică a stabilit promisiunea de a lega aceste două puncte.
În anii următori, traseul a continuat să se dezvolte, acoperind județele Mureș, Harghita, Sibiu, Caraș-Severin, .... []
Citeste integral in site-ul PlaiuriMioritice.ro - Via Transilvanica: Drumul Care Unește