Vacanta de neuitat intr-un city break Milano

Vacanta de neuitat intr-un city break Milano

Milano-o destinatie care nu trebuie ratata

Capitala Lombardiei, orasul Milano, este principala localitate din partea de nord-est a Italiei si, totodata, una dintre cele mai dezvoltate centre industriale, comerciale si ale modei. Un city break Milano poate fi o alternativa interesanta pentru o vacanta in luna ianuarie.

Prin cladirile sale impozante, metropola este o adevarata bijuteri a peninsulei italice si Europei, in egala masura. Din acest motiv, aceasta a devenit faimoasa nu doar datorita ceselor de moda si magazinelor sale cochete care impanzesc, realemente, centru sau, ci mai ales gratie atractiilor sale turistice. Prin urmare, un city break la Milano va fi, intotdeauna, o aventura de neuitat si o ocazie unica de a petrece cateva zile in locuri mirifice.

Cu o populatie de estimate de 4.3 milioane in oras si 5,2 milioane de locuitori in zona metropolitan, aceste este cel mai mare oras italian si al doilea centru economic dupa Roma.

Se remarca prin stilul arhitectural al cladirilor sale impozante, elegante si istoria sa. Palatele sale neoclasice dar si cladirile de birouri moderne ii dau un renume si un farmec aparte, nu degeaba cei mai bogati oameni de afaceri prefera sa se bucure din plin de atmosfera si de bogatia Capitalei Modei.

O zona plina de istorie

Cu ocazia unui city break  Milano, turistii au posibilitatea de a face cunostinta nu doar cu zona industrializata, ci si cu istoria, arhitectura si traditiile milaneze. Orasul a cunoscut o evolutie indelungata, care incepe din Antichitate. Fondat de celti in anul 400 iHr, acesta a fost cucerit de catre romani in secolul al III-lea iHr, care l-au denumit Mediolanum. La cateva secole dupa aceea, in anul 293 dHr, Milano a fost declarat capitala a Imperiului Roman de Apus, iar din secolulul al VIII-lea a intrat sub stapanirea Imperiului Romano-German.

In perioada Evului Mediu, a cunoscut o evolutie economica armonioasa si prospera, datorita controlului exercitat asupra intinselor campii din N Italiei, dar si asupra traseelor montane din zona. Din secolul al XV-lea, el devine centru al Renasterii italiene, iar, datorita unor artisti ca da Vinci sau Bramante, a capatat o valenta mondiala, iar renumele metropolei a ajuns cunoscut pe intreg teritoriul batranului continent.

Cum ajungem la Milano?

Datorita pozitionarii sale pe harta Italiei, drumul pana in capitala Lombardiei este facil. Daca se alege varianta unui city break  Milano,  pachetele turistice includ transportul si cazarea, in functie de categoria unuitatii hoteliere aleasa.

Cel mai usor se poate ajunge cu avionul, unde zborul nu dureaza mai mult de 1h si 40 min. Aeroportul Malpensa, care deserveste anual 15 milioane de turistic ofera o legatura rapida cu zona centrala, prin 3 modalitati de transport: tren express, autobus, sau taxi.

City break Milano: scurt periplu prin centrul orasului

Odata ajunsi in metropola milaneza, turistii se pot bucura de atmosfera romantica si de faimoasele cladiri, al caror renume a facut inconjurul Planetei. Dintre acestea, cea mai mare si impozanta, o adevarata bijuterie a arhitecturii gotice italiene si europene este Domul din Milano. Simbol al orasului, Domul este rezultatul muncii de peste sase secole, lucrarile sale incepand in anul 1386.

Sute de ani mai tarziu, fatada sa a capatat o infatisare mai clasica, prin adaugarea coloanelor, mai apropiate stilului architectural italienesc decat goticului de inspiratie franceza.

city break Milano
Sursa: Idei pentru vacanta

Semete si inconfundabile, turlele sale dau o imagine superba metropolei, cel mai inalt ajungand la impresionanta inaltime de 100 de metri. Turistii pot urca pe acoperisul sau, de unde pot admira o panorama de vis asupra cladirilor din jur, cat si a statuilor care marginesc intinderea. Un city break Milano va va oferi, asadar, numai momente de neuitat.

Pe langa dom, cei sositi intr-un city break  Milano, se mai pot bucura si de obiective turistuce mai putin cunoscute, cum ar fi Pallazzo del Ragione sau Castelul Sforzesco, care gazduieste cateva muzee de arta antica, aplicata, arheologice sau instrumente muzicale.

Contrat opiniei multor vizitatori, un city break  Milano ii va lasa pe turisti cu gura cascata si le va oferi imagini de neuitat.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook