Despre uleiul de ricin putem spune, cu buna stiinta, ca este arma secreta impotriva constipatiei, remoroizilor. De asemenea, acest ulei esential ajuta la intarirea unghiilor, ofera un par mai puternic si mai stralucitor. Este aliatul de nadejde al tenului uscat si aspru si remediul forte impotriva matretii.
In ciuda tuturor acestor beneficii, insa, uleiul de ricin este deseori ignorat cand vine vorba de frumusete si sanatate. Contrar crezului unor specialisti ca ar avea un efect novice asupra parului si tenului, uleiul este cunoscut de la strabunii nostrii pentru efectele sale tamaduitoare, dar si pentru proprietatile benefice asupra fumusetii.
El este utilizat nu doar pentru a combate efectele nocive ale constipatiei, ci si pentru fortifierea sistemului imunitar, pentru inlaturarea matretii, sanatatea unghiilor si pentru un par mai stralucitor si mai puternic.
In lumea medicala, si nu numai, uleiul este cunoscut ca avand nu mai putin de 30 de intrebuintari, cu insemnate efecte benefice.
In materie de sanatate si estetic, acesta este un bun instrument de a elimina acneea inestetica de pe suprafata tenului. Reduce vizibilitatea cicatricilor si vindeca calcaiele crapate. Elimina vergeturile, amelioreaza durerile provocate de artrita, vindeca alergiile si combate constipatia. Inlatura bataturile si este are actiune imediata asupra negilor.
Sa nu uitam, insa, ca uleiul de ricim este si cel care se scapa de durerile cauzate de sciatica si imbunatateste imunitatea organismului.
Putini stiu ca ricinul este un bun aliat al sistemului imunitar. Energizeaza organismul prin cresterea numarului de leucocite, cu efect imediat. "Vaneaza" microorganismele daunatoare si ofera protectie de lunga durata organismului.
Daca suferi de negi su alunite, acum ai un motiv in plus sa rasufli usurat. Acum poti obtine foarte usor un preparat care sa combata rapid alunitele sau negii! Amesteca ulei de ricin cu bicarbonat, apoi aplica pe alunita sau negul de indepartat, masand delicat zona. Efectul este imediat, procedera se repeta pana ce alunita sau negul dispare. In locul respectiv nu raman cicatrici!
Mediul poluat si emanarea particulelor cu potential alergen favorizeaza inmultirea cazurilor de producere a alergiilor. In acest sens, uleiul de ricin se poate intrebuinta si ca antialergic natural, cateva picaturi pe zi fiind absolut suficiente in vederea eliminarii simptomelor alergiilor respiratorii. Atentie insa! Nu il folosi in perioada sarcinii, intrucat poate grabi travaliul.
In afara de un bun remediu pentru sanatate, uleiul este si un bun remediu pentru frumusete. Continutul ridicat de keratina, zinc si vitamina A favorizeaza cresterea rezistentei unghiilor. Procedura este foarte simpla! Sterge unghiile de lac, spala-te, in fiecare seara, cu apa calda si aplica, timp de minim o saptamana, putin ulei de ricin incalzit usor. Astfel, unghiile vor deveni mai rezistente si mai sanatoase.
Acelasi procedeu se aplica si in cazul cuticulelor casante, cu efecte la fel de rapide.
Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietatile sale calmante si antiinflamatiare. De aceea, este vazut ca un remediu excelent in cazul arsurilor solare. Se amesteca cu ulei de cocos in proportii egale si se aplica de indata pe pielea iritata.
Acesta are insa si numeroase proprietati nutritive si regenerante. Din acest motiv, se poate folosi cu succes si ca balsam in cazul buzelor uscate si crapate. Aplica putin ulei si maseaza usor, pentru o hidratare imediata si un luciu intens.