cupio.ro/

Uleiul de Cocos și Beneficiile Acestuia Pentru Pielea ta

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Uleiul de cocos este un tip de grasime promovat ca fiind extreme sanatos. Acesta ajuta la scaderea nivelului LDL (care ajuta la imbunatatirea functiilor creierului) pana la multe alte beneficii pentru sanatate.

Atunci cand vorbim de utilizarea acestuia pentru masaj, unele studii au descoperit ca are multe beneficii chiar si pentru piele. In acest articol vom vorbi despre beneficiile uleiului de cocos asupra pielii atunci cand este masat.

Ce este uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este un ulei saturat care este obtinut in mod traditional prni extragerea uleiului din nucile de cocos crude sau uscate. La temperatura camerei, acest ulei este solid dar se poate incalzi pentru a deveni lichid.

Este adesea utilizat in gatit si aplicat direct pe piele si par.

Uleiul de cocos este bogat in acizi grasi, care sunt o forma de grasimi saturate. De fapt, acesti acizi grasi sunt cam 65% din compozitia totala.

Acizii grasi gasiti in uleiul de cocos includ:

  • Acidul lauric: 49%
  • Acidul miristic: 18%
  • Acidul caprilic: 8%
  • Acidul palmitic: 8%
  • Acidul oleic: 7%
  • Acidul linoleic: 2%
  • Acidul stearic: 2%

Cu toate ca uleiul de cocos contine 90% grasimi saturate, acesta contine cantitati mari de grasimi mononesaturate si polinesaturate. O lingurita contine aproximativ 12 grame de grasimi saturate si 1 gram de graismi nesaturate Uleiul de cocos este adesea folosit in bucatarie dar poate fi aplicat si pe par sau piele.

ulei-cocos-pareri-jolette

Uleiul de cocos poate distruge microorganismele

Lantul mediu de acizi grasi din uleiul de cocos are proprietati antimicrobiale care ajuta la protejarea de microorganisme periculoase.

Este in special important pentru sanatatea pielii, ajutand la tratarae infectiilor la nivelul pielii cum ar fi acneea, celulita, foliculita sau alte afectiuni cauzate de bacterii sau ciuperci.

Aplicarea uleiului de cocos direct pe piele pentru masaj poate preveni cresterea acestor microorganisme. Acest lucru se datoreaza nivelului crescut de acid lauric, care se afla in cantitati urias, compunand aproximativ 50% din acizii grasi ai uleiului de cocos si poate ajuta la distrugerea microorganismelor periculoase.

Un studiu a testat proprietatile antibacteriene a 30 de tipuri de acizi grasi impotriva a 20 de bacterii diferite. Acidul lauric s-a descoperit a fi cel mai eficient in stoparea cresterii acestor bacterii.

Un alt test a descoperit ca acidul lauric poate distruge bacteria Propionibacterium, un tip ce bacterie care duce la dezvoltarea acneei inflamatorii.

Mai mult de atat, acidul capric este un alt acid din lantul mediu gasit adesea in uleiul de cocos. Cu toate ca e in cantitati mai mici. Precum acidul lauric, acesta s-a descoperit a avea proprietati antimicrobiene extraordinare.

Un test de laborator a descoperit ca atat acidul lauric cat si acidul capric sunt eficiente pentru distrugerea a multiple tipuri de bacterii. Totodata, s-a mai demonstrat ca acidul capric are si efect antifungic, oprind cresterea acestor tipuri de ciuperci.

Uleiul de cocos poate ameliora inflamatiile

ulei-cocos-pareri

Inflamatia cronica cauzeaza adesea multe tipuri de boli la nivelul pielii, inclusiv psoriazis, dermatita de contact si eczema. Uleiul de cocos, atunci cand este aplicat piele prin masaj, s-a aratat ca are proprietati antiinflamatorii.

Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca uleiul de cocos virgin aplicat nu doar ca are efect antiinflamator, dar de asemenea amelioreaza durerea.

Mai mult de atat, uleiul de cocos poate ajuta la ameliorarea inflamatiilor datorita nivelului crescut de antioxidanti pe care ii contie. Antioxidantii lucreaza prin echilibrarea radicalilor liberi din organism, neutralizand atomii reactivi care contribuie la inflamatii.

Un studiu pe animale din 2013 a descoperit ca sobolani a descoperit cu diferite uleiuri a descoperit ca uleiul de cocos are un efect antioxidant foarte puternic, prevenind stresul oxidativ pana la un anumit punct.

Este important de tinut cont de faptul ca majoritatea studiilor pe animale sunt limitate, asadar nu se stiu exact rezultatele in cazul oamenilor.

Cu toate astea, pe baza studiilor, uleiul de cocos arata un potential ridicat de a reduce inflamatia atunci cand este aplicat pe piele, pentru masaj dar si atunci cand este consumat.

Studiile pe animale au aratat ca uleiul de cocos poate ameliora inflamatiile prin scaderea stresului oxidativ.

Uleiul de cocos poate trata acneea

Cu toate ca unii cred ca uleiul de cocos blocheaza porii, studiile arata ca acesta poate ajuta la tratarea acneei. Acneea este o conditie inflamatorie ira multe medicamente care o trateaza functioneaza prin reducerea inflamatiei.

Datorita componentelor sale, uleiul de cocos poate ajuta la reducerea inflamatiei din organism si poate ajuta la tratarea acneei.

Mai mult de atat, proprietatile antibacteriele ale uleiului de cocos datorate lantului mediu de acizi grasi din uleiul de cocos poate ajuta la reducerea acneei.

Numeroase studii au aratat ca acidul lauric, care este in cantitati uriase (fiind aproximativ jumatate din toti acizii grasi ai uleiului de cocos), s-a dovedit ca ajuta la omorarea distrugerea bacteriilor care cauzeaza sau dezvolta acneea.

Impreuna cu acidul lauric, acidul capric s-a dovedit de asemenea fca este un ajutor de nadejde, avand proprietati antiinflamatorii si antibacteriene extraordinare.

Un studiu din 2014 pe animale a aratat ca atat acidul lauric cat si cel capric ajuta la reducerea inflamatiei si la prevenirea acneei prin distrugerea bacteriilor.

pentru a obtine cele bune rezultate, uleiul de cocos trebuie aplicat direct pe piele, acolo unde se afla acneea, dupa care sa fie masat.

Uleiul de cocos poate umidifia pielea uscata

Pe langa efectele sale asupra acneei si a inflamatiei, aplicarea uleiului de cocos pe piele o poate mentine hidratata. Un studiu pe pacientii cu pielea uscata la nivel moderat a aratat ca uleiul de cocos este la fel de eficient precum uleiurile minerale, imbunatatind hidratarea de la nivelul pielii.

S-a aratat de asemenea ca ajuta la tratarea eczemei, o problema la nivelul pielii caracterizata de pielea solzoasa si de iritatii ce provoaca mancarimi.

Un studiu a comparat efectele uleiului de masline si ale uleiului de cocos pe 52 de adulti cu eczema. Au descoperit ca uleiul de cocos ajuta atat la tratarea eczemei cat si la reducerea uscaciunii.

Un alt studiu a descoperit rezultate similare, aratand ca uleiul de cocos creste severitatea eczemelor cu pana la 68%, fiind mult mai eficient decat uleiurile minerale pentru tratarea eczemelor.

Mentinerea pielii hidratate poate ajuta la imbunatatirea functiilor acesteia si poate actiona ca o bariera, tinand bacteriile la o parte, ajutand la vindecarea rapida a cicatricilor si la mentinerea integritatii pielii.

Uleiul de cocos poate fi un umidifiant eficient si poate ajuta la tratarea pielii uscate si a eczemei.

Uleiul de cocos ajuta la vindecarea ranilor

Unele studii au demonstrat ca uleiul de cocos aplicat pe piele si masat poate ajuta la vindecarea ranilor.

Un studiu pe animale a aratat ca aplicarea uleiului pe zonele cu rani poate ajuta la vindecarea acestora.

S-a descoperit ca tratarea ranilor cu ajutorul uleiului virgin poate grabi vindecarea, imbunatatind nivelul antioxidant al pielii si crescand nivelul de colagen, o proteina importanta care imbunatateste vindecarea ranilor.

Un alt studiu pe animale a aratat ca uleiul de cocos combinat cu antibiotice, aplicat pe piele, este eficient la vindecarea arsurilor.

Mai mult de atat, datorita proprietatilor sale antimicrobiale, poate preveni infectiile, unul din factorii principali de risc care poate complica procesul de vindecare.

Pentru cine nu este potrivit uleiul de cocos - Riscuri si contraindicatii

Cu toate ca studiile arata ca uleiul de cocos poate fi benefic pentru piele, nu toata lumea il poate folosi.

De exemplu, cei care au pielea uleioasa (grasa) in mod natural ar trebui sa il evite deoarece poate bloca porii si poate cauza puncte negre.

Precum multe alte lucruri, deseori trebuie experimentat pentru a descoperi daca este bun pentru tine.

Mai mult de atat, daca ai pielea sensibila, aplica o cantitate mica pe piele pentru a vedea daca provoaca iritatii sau blocheaza porii. Astfel vei sti daca este potrivit pentru tine sau nu.

Cu toate astea, mancarea uleiului de cocos nu este periculos pentru majoritatea oamenilor.

Acestea find spuse, daca ai pielea sensibila sau grasa, este mai indicat sa consumi ulei de cocos decat sa il folosesti pe piele, pentru masaj pentru a profita de beneficiile acestuia.

Care este cel mai bun ulei de cocos?

Uleiul de cocos este produs printr-un proces de uscare sau umezire.

Procesul de uscare implica uscarea nucilor de cocos, dupa care acestea sunt presate pentru a extrage uleiul. Acest proces creeaza uleiul de cocos rafinat care are un miros mai neutru si un punct de ardere mai ridicat.

In procesul de umezire, uleiul de cocos se obtine direct din nuca de cocos. Aceasta este presata fara a usca nuca de cocos inainte. Asa se formeaza uleiul de cocos virgin.

Uleiul de cocos virgin are un miros mai puternic si un punct de ardere mai scazut.

Cu toate ca uleiul de cocos rafinat este mai potrivit pentru gatit, cel virgin este o alegere mai buna pentru masaj deoarece are mai multe beneficii pentru piele.

Majoritatea studiilor s-au facut pe uleiul virgin si exista si dovezi care sustin ca acesta are beneficii mai puternice pentru sanatate.

Un studiu din 2009 a descoperit ca uleiul de cocos virgin este mai eficient pe post de antioxidant, ajutand la neutralizarea mai rapida a radicalilor liberi, comparat cu uleiul de cocos rafinat.

Asadar, conform studiilor, varianta virgina a uleiului de cocos este mai eficienta decat cel rafinat pentru prevenirea oxidarii si neutralizarea radicalilor liberi, care pot provoca daune la nivelul celulelor, ducand la inflamatii si anumite boli.

Concluzie

Cu toate ca beneficiile consumului de ulei de cocos sunt bine studiate, nu sunt destule studii asupra acestuia atunci cand este folosit pentru masaj, aplicat pe piele. Majoritatea studiilor sunt facute pe animale, in laborator.

Cu toate astea, s-a descoperit ca acest produs are multe beneficii pentru piele, cum ar fi hidratarea acesteia, tratarea ranilor si reducerea inflamatiei la nivelul acesteia.

Lantul mediu de acizi grasi gasit in uleiul de cocos are de asemenea proprietati antimicrobiene care ajuta la tratarea acneei si protejeaza pielea de bacterii periculoase, fiind asadar perfect pentru masaj, creand un strat protector la nivelul pielii.

Persoanele cu pielea grasa sau hipersenibila ar trebui sa aiba grija la utilizarea acestuia, Consultul unui dermatolog este indicat daca exista dubii.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Uleiul de Cocos și Beneficiile Acestuia Pentru Pielea ta

melimeloparis.ro