cupio.ro/

Tusea prelungită la copii este contagioasă? Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, răspunde

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Invitat în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, ne-a explicat ce ar trebui să facă părinții în situația în care cei mici se confruntă cu tusea prelungită, după un episod de răceală sau gripă, dar mai ales dacă acesta mai este sau nu contagios.

Întrebat dacă tusea prelungită poate fi un semn de vindecare, Dr. Mihai Craiu ne-a explicat că „Trebuie să spunem că toate studiile făcute pe populație pediatrică, oriunde în lume. Altfel, există un faimos articol care e o analiză sistematică a studiilor moderne făcute la nivel global. Deci, populații de diverse background-uri etnice, cu diverse niveluri de dezvoltare socio-economică din diverse zone de climă, arată că 80% din copiii preșcolari, adică aproape toți, la o săptămână de la debutul bolii acute, deci la 7 zile, încă tușesc, tușesc zilnic. Nu din când în când. Și dacă ne uităm în articolul ăsta din British Medical Journal pe care l-am menționat, observăm că un sfert din copii, la 3 săptămâni de la debutul bolii acute încă mai tușesc.

Evident că la 3 săptămâni ai anticorpii împotriva oricărei viroze a fost și nu mai dai nimic ca boală acută altui copil. Asta ca să nu mai spunem că există deseori în patologia pediatrică scenarii cu tuse care nu au nicio legătură cu infecțiile.

Mulți copii cu tusea prelungită pot avea o alergie sau reflux gastroesofagian sau sindrom descendent. Adică ceva probleme ORL cu vegetații adenoide mai mari, polipi, pe românește, sau amigdale voluminoase. Deci nu întotdeauna tusea este semnul unei boli care transmite niște agenți patogeni altor copii”.

➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf

➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,

Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

#tuse #drmihaicraiu

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro