Tunsori in scari: noi tendinte de aranjare si ingrijire

Tunsori in scari: noi tendinte de aranjare si ingrijire

Scaritele, care nu sunt altceva decat tunsori in scari multistratificate, pot fi alegerea ideala pentru acele persoane, care doresc sa isi schimbe imaginea, fara a pierde, insa, din lungimea parului. Popularitatea acesteia, conturata in special in ultimii 6-7 ani se datoreaza si avantajului sau de a se potrivi absolut oricarei femei, indiferent de varsta, forma fetei, culoarea si textura parului. Parul tuns in scari capata un aspect sanatos, proaspat si un volum suplimentar. In plus, se evita deterioararea si ruperea acestuia, dar si o ingrijire mai usoara in timpul spalarii.

Tunsori in scari: Avantajele principale

In primul rand, aceste tunsori in scari pot acoperi, intr-un mod satisfacator, anumite imperfectiuni ale fetei. De exemplu, o fata rotunda poate fi transformata vizual in una mai alungita, poate atenua o barbie proeminenta si pometii vizibil, prezenti la formele patrate si triunghiulare ale fetei, iar fata ovala va arata si mai perfect deoarece scaritele pot accentua acea forma perfecta.

In al doilea rand, cand facem referire la structura parului, aceasta nu poate influenta prea mult rezultatul final.  Ca sa explicam mai in detaliu, un par rar sau fin poate parea mai voluminos datorita faptului ca parul va parea vizual mai des. Pentru a obtine un rezultat maxim, va trebui sa se aplice un mousse si apoi sa se usuce parul,  folosind un foen cu duze special concepute. Pentru femeile care au un par greu si des, coafura in cauza va elimina acea „greutate suplimentara”, facand firele de par mai fine,  mai lejere si usor de pieptanat.

Coafurile in scari -potrivite si pentru parul ondulat

Sursa: Madychic

Exista opinia ca tunsorile in scari nu sunt potrivite pentru parul ondulat de la natura, deoarece onduleurile ascund acele trasaturi exacte ale tunsorii, insa aceasta opinie este complet eronata. Acestea vor arata pe un astfel de par foarte romantic, feminin si delicat. Forma sa neobisnuita va da look-ului un oarecare haos artistic. Daca totusi se doreste sa se puna accentul pe liniile coafurii, atunci buclele pot fi in orice moment indreptate cu ajutorul placii pentru indreptarea parului.

In al treilea rand, acest design de par revolutionar poate in doar cateva secunde sa improspateze imaginea, fara a pierde mult din lungime. Vor fi modificate doar suvitele de par care inrameaza fata, ceea ce este important pentru acele persoane, care vor sa isi creasca parul.

In fine, nu in ultimul rand, unele tunsori in scari pot fi foarte usor si simplu aranjate. Alegand optiunea cea mai potrivita pentru sine, nu veti avea nevoie decat doar de 10-15 minute.

Tipuri de coafuri consacrate femeilor parul lung

Aceasta coafura se potriveste perfect doamnelor si domnisoarelor ce poseda un par lung, care vor sa isi improspateze look-ul fara a taia din lungime. Scaritele se pliaza absolut oricarei forme a fetei: rotunda, triunghiulara, ovala si patrata. Acest lucru se explica prin faptul ca scaritele pe par lung au fire de lungime diferite in zona liniilor fetei, ceea ce va face posibila corectarea unor posibile imperfectiuni ale fetei. Ca sa dam cel mai simplu exemplu, parul rasucit in interior va apropia o fata alungita spre forma ovala ideala. Un mester iscusit stie toate tehnicile posibile de executare a tunsorii in scari pe par lung.

Coafuri ideale pentru un par mediu

Sursa: hairstyler.perfectlady.ro

Femeile cu par mediu isi pot permite acest design stilistic, care poate da un volum semnificativ parului, datorita faptului ca firele mai scurte de par din partea de sus vor fi foarte usoare si vaporoase. Uneori, domnisoarele prefera filarea parului lor si, din acest motiv, tunsoarea in scari in partea din spate a capului va fi realizata din suvite separate filate. Deseori, unii hair stilisti executa aceast model de coafura, folosind niste briciuri destul de periculoase, care fac in final ca aceasta sa fie una foarte originala.

Tunsoare in scari pentru par scurt

Sursa: Public Domain Pictures

In cazul parului scurt, cine opteaza pentru tunsori in scari este bine sa stie ca ele ii vor conferi parului scurt nu numai un volum, ci si o silueta feminina. Un contur de contrast, sofisticat, bine structurat reprezinta una din cele mai elegante si moderne solutii. Aceasta coafura este creata in baza taierii parului pe mai multe niveluri. Suvitele de “control” sunt selectate in zona cefei. In mod ideal, acestea nu trebuie sa fie mai lungi de cel putin 5 centimetri.

Anume de la aceste suvite se va lua in considerare lungimea si adancimea tuturor “scaritelor” ulterioare. In acest caz, structura parului va juca un rol important. Un asemenea stil se va privi minunat pe un par ondulat sau neted. El se caracterizeaza printr-un contur moale, care inrameaza frumos fata si capul. Fiecare scarita ulterioara (dupa cea de control), de obicei, are o lungime care va permite sa creati un circuit personalizat, cu care puteti ajusta cu usurinta ovalul fetei. Ea va dezgoli usor zona gatului, inchizand partea temporala. Deosebit de elegant si frumos se priveste conturul complicat, cu breton sofisticat si suvite laterale. Volumul suplimentar in partea de sus vizual alungeste fata, reprezentand decizia ideala pentru persoanele cu forma rotunda a fetei.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook