cupio.ro/

Totul despre stereotaxie. „Tratamentul poate dura o zi”

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Stereotaxia este o tehnică medicală minim invazivă utilizată în principal în neurologie, neurochirurgie și radioterapie pentru a localiza precis o zonă țintă din creier sau din alte părți ale corpului, folosind un sistem de coordonate 3D. Aceasta permite efectuarea unor proceduri precum biopsii, implantarea de electrozi sau administrarea de tratamente specifice, fără a afecta țesuturile înconjurătoare. Despre stereotaxie ne-a vorbit Dr. Matei Bâră, medic primar radioterapie, șeful departamentului de radioterapie din Centrul Oncologic SANADOR.

Principiile de bază în stereotaxie

„Radioterapia stereotaxică este o tehnică specială de radioterapie externă. El se diferențiază de radioterapia externă prin mai multe aspecte. Primul aspect este volumul de tratat, care este un volum mult mai redus față de iradierea convențională. Dacă la iradierea convențională vorbim de volume care au 500cm³ - 1.000cm³ de multe ori aici vorbim de volume foarte reduse, care sunt de cele mai multe ori până în 10cm³. Al doilea aspect foarte important de menționat este doza de tratament. Doza este mult mai mare pe fiecare ședință în parte și al treilea aspect este numărul de ședințe.

Dacă la o iradiere externă vorbim de 30-40 de ședințe, de multe ori la iradiere stereotaxică vorbim de 1 până la cinci ședințe, adică tratamentul durează o zi sau până în cinci ședințe pe volum pe determinarea secundară care o tratăm”, ne-a explicat Dr. Matei Bâră, medic primar radioterapie, șeful departamentului de radioterapie din Centrul Oncologic SANADOR.

➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf

➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,

Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro