cupio.ro/

Tot ce trebuie să știi despre fibromul uterin

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Fibromul uterin afectează două milioane de românce, dar este de cele mai multe ori diagnosticat întâmplător. Cel mai frecvent apare la femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Care sunt simptomele ce pot indica prezența unui fibrom uterin, cauzele și analiza indicată pentru depistarea precoce a acestuia am aflat de la Dr. Ciprian Cristescu, medic primar obstetrică-ginecologie, șeful Secției de Chirurgie Ginecologică Laparoscopică din Spitalul Clinic SANADOR.

De ce apare fibromul uterin și care sunt factorii de risc care stau în spatele apariției lui?
„Asta ne întrebăm și noi. Încă nu se știe exact cum se formează. Deci denumirea de fibrom este populară. Uterul este format din țesut muscular. Fiecare celulă musculară poate să determine să crească un fibrom. De ce se întâmplă asta? Majoritatea spun că aparțin de defecte genetice ale anumitor cromozomi, n-are rost să dau număr, unu, șase și nouă, ș.a.m.d.

Pe de altă parte, tot factorul genetic. Femei care au în familie fibroame la rândul lor. Și fetele poate să facă fibroame. De asemenea, sunt cele care, de exemplu, au o menstruație care a venit menarhă, foarte devreme, la nouă, la 10 ani, se spune că fiind expus foarte mult la estrogen, fiind o perioadă mai lungă favorizează dezvoltarea fibroamelor sau la cele care au ovare micropolicistice, la fel, atunci ciclul vine foarte rar, dar uterul ca atare și fibra musculară expus tot așa la un nivel mai crescut de estrogen care poate să favorizeze de asemenea formarea acestor tumori”, explică Dr. Ciprian Cristescu, medic primar obstetrică-ginecologie, șeful Secției de Chirurgie Ginecologică Laparoscopică din Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește interviul integral pentru a descoperi care sunt semnele și simptomele date de fibromul uterin.

#fibromuterin #sanador

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro