Este stiut faptul ca terapia marina are la baza resursele marine (apă, aer, soare, alge, nămol) pentru a da energie si vitalitate organismului şi pentru a suplini diversele sale carenţe. De aceea, o vacanţă la mare este binevenită şi un adevarat miracol al sănătăţii noastre.
Prezentul articol isi propune sa prezinte care avantajele recurgerii la aceasta şi ce poţi să faci, când mergi la mare, ca să profiţi cât mai mult de aceste resurse naturale.
In primul si in primul rand, dincolo de caldura toropitoare, bronz si soare arzator, trebuie sa te bucuri de beneficiile incredibile ale apei marii, utilizata chiar de romani in cure termale pentru diminuarea durerilor articulare.
În zilele noastre, terapia marină vindeca multiple boli, precum: reumatismul cronic, tuberculoza extrapulmonară, bronşita cronică, astmul bronşic, rahitismul, hipotiroidia. Aceasta este o sursa bogata de clor, sodium, magneziu, sulf, plus alte zeci de microorganism ce contribuie la buna functionare a corpului nostru.
De aceea, potrivit sfaturilor specialistilor din articolul “Terapia marină te vindecă de boli. Află ce efecte au apa, aerul, soarele, algele şi nămolul de pe litoral”, aparut pe libertatea.ro, ca sa aiba efect, terapia marina trebuie sa se realizeze atunci cand apa marii are minim 20°C, iar baia sa dureze cam 15 minute si sa fie facuta intr-o zi insorita.
Intrarea in apa se face progresiv, dupa ce se sta, in prealabil, la soare, macar 10 minute, iar in prima zi sa nu stai nu mai mult de 5-10 minute, pentru ca apoi sa ajungi la 15-20 de minute, asa incat elemente precum zinc, titan, crom, iod, sa patrunda in epiderna pentru a fi absorbite de organism.
Aerosolii marini se intalnesc in zonele unde valurile se izbesc de ţărm. În aer sunt pulverizate miliarde de particule foarte fine de apă sărată.
Daca apelati la terapia marina, acestea sunt încărcate cu oligoelemente şi pătrund în plămâni. Aerosolii marini sporesc capacitatile respiratorii, fluidifică secreţiile bronşice şi nazale, reglează activitatea sistemului imunitar.
De aceea, acestia sunt recomandati celor ce sufera de bronşita alergică, astm, bronşita astmatiformă, rinita alergică, pentru a reduce taria reacţiilor alergice la nivelul căilor respiratorii medii şi inferioare. Efecte benefice il au plimbarile facute dis de dimineata sau seara, dupa lasarea intunericului, in zonele de coasta, pentru aproximativ 30 de minute.
Sursa: pixabay.com
Baile de soare joaca un rol esential in stimuarea organismului de a produce vitamina D, pentru prevenirea cancerului si a tensiunii crescute. Stimuleaza cresterea numarului de globule rosii si a hemoglobinei, utile in cazul suferinzilor de anemie, pentru asimilarea calciului si a fosforului. Daca vrei sa mentii sanatatea si buna functionare a glandei tiroide, a metabolismului, circulatia sangelui si a intregului sistem respirator, este indicat sa vii la mare in fiecare an, pentru a urma tratamentele terapiei marine.
Mare atentie, insa, la expunerea prelungita, poti face usor insolatie. Intre orele 11-16 este bine sa stai sub umbrela.
Daca suferiti de probleme grave ale inimii, tuberculoza, hipertensiune arteriala severa sau hipertiroidie, este indicat sa consultati un medic pentru a va recomanda aceste tratamente si terapia marina.