Acest preparat este perfect pentru zilele de toamna racoroase.
Ingrediente:
Pentru supa crema
1/4 cani de ulei de masline
3 cepe mari, taiate
3 catei de usturoi taiati
2 frunze mari de salvie taiate
2 lingurite de ghimbir proaspat, decojit si ras
un varf de cutit de nucsoara
aproximativ 2 l de supa de pui
3 cani cu dovleac
1 lingurita de suc de lamaie
Pentru garnitura de salvie si ciuperci
ulei
24 de frunze mici de salvie
sare Kosher
200 g de ciuperci cu tot cu tulpina, taiate in felii subtire.
Mod de preparare
Pentru supa crema
Pasul 1:
1. Incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu.
2. Adauga ceapa si sare.
3. Lasa pe foc pana ceapa se rumeneste adanc, amestecand ocazional.
4. Adauga usturoiul, salvia, ghimbirul si nucsoara. Lasa pe foc inca 5 minute. Amesteca din cand in cand.
5. Adauga supa de pui si dovleacul. Lasa la foc mare pana cand amestecul are o culoare maronie.
6. Lasa sa fiarba la foc mic inca 20 de minute. Nu uita sa amesteci ocazional.
Pasul 2:
1. Adauga compozitia intr-un blender pana cand supa se omogenizeaza.
2. Adauga sucul de lamaie, o lingurita de sare si un praf de piper macinat.
3. Se poate servi calda sau rece.
Supa crema poate fi tinuta maxim 2 zile frigider inainte de a fi consumata. Daca supa este prea groasa, adauga apa sau bulion. Condimenteaza dupa gust.
Pentru garnitura de salvie si ciuperci
1. Incalzeste ulei intr-o tigaie.
2. Adauga frunzele de salvie.
3. Lasa pe foc aproximativ 1-2 minute, pana cand frunzele au o culoare maronie. Amesteca ocazional.
4. Foloseste o spumiera pentru a transfera frunzele intr-o farfurie mare. Adauga sare.
5. Adauga in reprize ciupercile in uleiul incins.
6. Lasa pe foc aproximativ 2 minute.
7. Pune amestecul peste farfuria cu frunzele de salvie.
8. Garnitura trebuie sa se raceasca la temperatura camerei.
Sursa / Foto: Good Housekeeping