Stenoza carotidiană este o afecțiune în care una sau ambele artere carotide se îngustează din cauza plăcilor de aterom. Netratată, stenoza carotidiană se poate agrava în timp și poate duce la complicații severe, precum accidentul vascular cerebral. Ce presupune tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian, ne-a explicat Dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie-imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională la Spitalul Clinic SANADOR.
Procedura se face la angiograf, sub anestezie locală, generală sau cu sedare, urmată de o puncție la nivelul arterei femurale pe unde sunt introduse catetere cu care se ajunge până la artera carotidă.
Investigațiile pe care pacientul trebuie să le facă înainte de intervenție sunt fie angio-RM, fie angio-CT.
Contraindicațiile intervenționale sunt extrem de rare, iar asta se datorează utilizării unor echipamente avansate.
➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf
➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,
Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3
#sanador #stenoza #stent
Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?