Sa stai acasa cu copilul tau sau sa mergi la munca: ce este mai greu?

Sa stai acasa cu copilul tau sau sa mergi la munca: ce este mai greu?

Odata ce devii mama, esti o adevarata eroina. Deci, trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca mamele fac o munca eroica atunci cand stau acasa cu copilul.

De altfel, un stiu recent a aratat ca este chiar mai greu sa stai acasa cu copilul decat sa mergi la munca. De ce oare?

De precizat este faptul ca studiul a fost realizat pe un esantion de 1500 de persoane. Mai mult de jumatate dintre ele s-au aratat favorabile opiniei ca sa ai un copil este o munca foarte grea. Poate mai grea decat un job obisnuit.

Acasa cu copilul: ce spun studiile recent realizate?

20% dintre repondenti au spus ca este un demers “cu adevarat dificil”.

In acelasi timp, jumatate din mamele intervietate au declarat ca nu s-ar fi descurcat cu cresterea copiilor daca nu ar fi avut sprijinul parintilor. Proaspetii parinti au oferit numeroase argumente pentru a arata de ce este foarte greu sa stai acasa cu copilul.

acasa cu copilul
Sursa: Centrul de Parenting

22% au afirmat ca le este greu sa-si bea o ceasca de ceai pana la capat, 33% au spus ca mananca pe apucate, 19% au povestit ca se uita ocazional la televizor, iar 38% au explicat ca sa meargă la baie in liniste a devenit o amintire.Din punct de vedere al vietii de familie de dupa nasterea copilului, 48% dintre parinti  au mentionat că experienta de intregire a familiei este minunata, ]n timp ce 32% considerau ca au sperat ca isi vor distribui sarcinile in mod echilibrat (circa 50% fiecare).

Schimbari majore in viata de familie

Studiul britanic a evidentiat ca grijile se schimba dupa ce devii părinte: 27% dintre parinti au spus ca dezvoltarea copilului e principala preocupare, 22% dintre ei au considerat ca hranirea copilului este prioritara, iar 9% au pomenit de importanta somnului. Participantii la studiu au afirmat ca, daca nu ar fi fost parinti, nu ar fi simtit cu adevarat dragostea neconditionata (42% au spus asa ceva) sau sa-si dea seama ca mirosul pielii copilului tau este cel mai frumos lucru din lume.

Asadar, opiniile sunt impartite, iar raspunsul la intrebarea daca este mai greu sa stai acasa cu un copil decat sa mergi la un job depinde, in primul rand, de credintele si conceptia despre viata si familie a fiecaruia.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook