Inceputul sezonului rece aduce cu sine instalarea virozelor si infectiilor bacteriene, cauzate, in principal, de schimbarile bruste de temperatura si scaderea sistemului imunitar care se produce in aceasta perioada a anului. De aceea, este foarte important sa facem o scurta trecere in revista a infectiilor orl, precum si cateva remedii contra racelii care va pot fi de folos in momentele in care aceste afectiuni pun stapanire pe dvs.
Cele mai importante afectiuni orl care apar la inceputul toamnei sunt rinitele, fie care sunt sau nu de natura alergica sau infectioasa, sinuzitele, iar, in cazul celor cu problem ale urechii, otitele. Aceste remedii contra racelii se dovedesc, eficiente, in acest caz.
Iarna, cele mai frecvente rinite sunt datorate expunerii la factorii alergeni si, in special, ambrozie si artemisa, doua planta foarte iubite, dar care, in prezenta unei cantitati uriase de dioxid de carbon care este prezenta in marile orase, emana cantitati mari de granule de polent care pot avea un impact negative asupra oamenilor care sunt predispusi la reactii alergice.
Pe de alta parte, virozele recursive netratate, duc si ele la instalarea rinitelor cronice, care produc complicatii suparatoare pentru pacient, deoarece acesta raspunde greu la tratamentul medicamentos si, de cele mai multe ori, este necesara interventia chirurgicala. Dar totusi, sa apelam, mai intai, la remediile contra racelii pe care ni le furnizeaza medicina naturista.
In cazul congestiilor nazale cronice, provocate de aerul poluat, hipertrofierea cornetelor nazale si a sinuzitelor in care pur si simplu nasul care curge nu iti da pace, sau daca, pur si simplu suferi de o banala viroza, poate ca ar trebui sa te gandesti si la remediile contra racelii ale medicinei naturiste. Acestea sunt menite sa previna starile febrile, sa intareasca sistemul imunitar si sa elimine microorganismele care ataca corpul.
Un prim remediu eficient ar fi picaturile pe baza de sare, gema sau marina, care are rolul de a spala si curate nasul si de a favoriza respiratia. O asemenea solutie de poate prepara chiar si in casa, iar utilizarea acesteia de 3-5 ori pe zi, pret de maxim o saptamana va garanteaza imbunatatirea respiratiei si vindecarea inflamatiei. Pe langa sare, la prepararea picaturilor mai sunt folosite de catre marile laboratoare propolis sau echinaceea, cu rol antiinflamator si de intarire a sistemului natural de aparare a organismului. Se mai poate folosi si eucalipsul, cu rol de descongestionare. Este, asadar, unul dintre cele mai bune remedii contra racelii pe care medicina ni le pune la dispozitie.
Un al doilea remediu il constituie folosirea asa-numitelor antibiotic naturale, cum ar fi propolisul, ghimbirul, lemnul dulce, salvia, cu scopul de a lupta contra virusilor.
Un al treilea remediu, in situatii febrile, se pot utilize plante cu rol antitermic, cum ar fi salcia sau socul.
Daca aceste remedii contra racelii nu isi fac efectul dupa o saptamana, este indicat sa apelati la sfatul unui medic specialist, care va va indica medicatia adecvata. Desi nu au efecte adverse, plantele trebuie folosite cu multa atentie si prudenta, pentru evitarea efectelor nedorite.